Kraj poslovanja jedne od najstarijih aviokompanija

admin
0 0
Read Time:54 Second
Češki avioprijevoznik ČSA obavio je svoj posljednji let, čime je označen kraj više od 100-godišnjeg rada započetog 1923. godine. Posljednji let ove avio-kompanije pod povijesnim kodom “OK” obavio je avion tipa Airbus A320-200, registriran kao OK-IOO, tako što je jučer sletio na praški aerodrom Vaclav Havel (PRG) u 15 sati i 49 minuta i poletio s pariškog aerodroma Charles de Gaulle (CDG) u 16 sati i 58 minuta po lokalnom vremenu, prenosi b92.
Stogodišnje putovanje avio-kompanije počelo je 1923. godine kao Čehoslovačka državna avio-kompanija, čime je osigurala svoju poziciju među pet svjetskih avio-kompanija koje najduže posluju. Financijski gledano ČSA se značajno promijenio kada je Korean Air (KE) kupio 44 posto udjela 2013. godine, rješavajući sve veće financijske izazove. Smartwings je preuzeo kontrolu do 2018. godine, ali je ČSA naišla na stečaj u ožujku 2021. Ta financijska kriza je izazvala intervenciju vlasnika Smartwingsa, uz kineske investitore, koji su pružili ključnu financijsku podršku. Nakon toga su uslijedile promjene vlasništva kao i značajan jubilej obilježavanja 100 godina avio-kompanije, ali se dalje nije moglo.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Karate klub Široki Brijeg ima dva prvaka Hrvatske

Karate klub Široki Brijeg ovu subotu je nastupio na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu sa svojih 17. članova te su osvojili 11 medalja uz 6 finala. 2 zlatne, 4 srebrene te 5 brončanih medalja. Zlatne medalje za klub osvojili su: Viktor Kvesić i Bruno Pinjuh Srebrene medalje osvojili su: Ivan Karačić […]

Pretplatite se