Slučaj trovanja salmonelom u restoranu u hercegovini

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Više gostiju širokobriješkog restorana Vrelo Borak završilo je na Odjelu mostarske Infektologije nakon trovanja hranom.

 

Kako je potvrđeno za Jabuka.tv iz Ureda za odnose s javnošću SKB-a Mostar riječ je o 11 osoba koje su primljene u Kliniku za infektivne bolesti sa simptomima bakterijske crijevne infekcije. Od pet kojih je zadržano na liječenju, troje je već otpušteno, a dvoje bolesnika će uskoro biti otpušteno kući.

Nakon završene mikrobiološke obrade izolirana je bakterija Salmonela enteritidis, čime smo dobili potvrdu da se radi o bakterijskoj
infekciji, rečeno je.

Za navedene slučajeve, navode iz mostarske bolnice, uzimanjem detaljne anamneze, vrlo brzo je nađena zajednička poveznica koja se odnosi na konzumiranje iste namirnice u istom objektu u Širokom Brijegu te se odmah obavijestila nadležna služba Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke za Jabuka.tv su potvrdili kako su po zaprimanju informacije od Zavoda za javno zdravstvo ŽZH izašli na teren u petak, 16. kolovoza te kako je istog dana otpočeo inspekcijski nadzor.

Odmah su poduzete raspoložive preventivne mjere i radnje iz nadležnosti sanitarne inspekcije kako bi se spriječilo bilo kakvo daljnje širenje eventualne zarazne bolesti.

O svim informacijama koje su od interesa javnosti u ovom predmetu biti ćete blagovremeno obaviješteni, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove ŽZH.

Kontaktirali smo i sam restoran Borak iz kojeg su nam kazali kako još nisu dobili službenu potvrdu da je trovanje hranom povezano s namirnicama iz njihovog restorana. Naglasili su kako surađuju s nadležnim službama, primarno županijskom sanitarnom inspekcijom, te kako su maksimalno otvoreni za daljnju suradnju.

Neslužbeno se doznaje kako su se tegobe javile nakon konzumacije deserta “Souffle”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

NOVO ISTRAŽIVANJE: Znanstvenici predviđaju trajanje dana od 25 sati

Novo istraživanje otkriva da se Zemljini dani postupno produljuju kako se Mjesec polako udaljava od našeg planeta. Proces, poznat kao ‘lunarna recesija’, uzrokuje usporavanje Zemljine rotacije, a znanstvenici predviđaju da bi se dani na kraju mogli protegnuti na 25 sati. ‘Zemlja je poput rotirajućeg umjetničkog klizača koji usporava dok ispružuje […]

Pretplatite se