Read Time:49 Second
Agroturizam Marića gaj u Grudama i ove godine okupio je ljubitelje raštike, povrtnice koja je poznata još od rimskoga doba te je jedno od najstarijih jela na ovim prostorima.
Na tradicionalnoj manifestaciji „Raštikijada“ sudjelovalo je preko 20 ekipa iz BiH i Hrvatske, a žiri, sastavljen od renomiranih gastro stručnjaka, ocijenio je svako jelo prema unaprijed definiranim kriterijima.
Među nagrađenima je i ekipa iz Ljubuškog, odnosno iz Lisica, koja je osvojila drugo mjesto za raštiku kuhanu na tradicionalan način s domaćim suhim mesom te domaćom junetinom.
Ekipu koja je skuhala jedno od najbolje ocijenjenih jela činili su: Marko Bilić, Boris Herceg i Ante Skoko.
Ova manifestacija prilika je da se na jednom mjestu okupe ljubitelji jedne od najzdravijih namirnica te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.
S obzirom na to da su se proteklih godina mogla kušati zanimljiva jela, čak i sladoled od raštike, tortilja, kao i baklava od raštike, ne sumnjamo da su i ovogodišnja jela oduševila nepca brojnih posjetitelja.
Ljubuški portal