Sarajevo izabrano za najbolju destinaciju svijeta

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Među 25 destinacija svijeta je i glavni grad BiH za koji National Geographic navodi da i dalje inspirira znatiželjne putnike iz cijelog svijeta

Najboljom destinacijom svijeta po izboru čitatelja magazina National Geographic Travel proglašen je glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo.

“Službeno je: Sarajevo je naš pobjednik po izboru čitatelja za 2025. godinu”, napisali su na Instagram stranici National Geographic Travel. Radi se o Best of the World 2025 listi, koja donosi destinacije koje morate posjetiti naredne godine, a koje su ručno odabrali istraživači, fotografi i urednici National Geographica.

Među 25 destinacija svijeta je i glavni grad BiH za koji National Geographic navodi da i dalje inspirira znatiželjne putnike iz cijelog svijeta, te da nije ni čudo što je uvjerljivo pobijedio u ovogodišnjem izboru čitatelja.

Višestoljetna povijest Sarajeva utkana je u njegove prirodne ljepote poput rijeke Miljacke, koja teče ispod više od desetak mostova, uključujući Latinsku ćupriju i pješački most na Skenderiji izgrađen od istih materijala kao i Eiffelov toranj prema lokalnoj predaji”, navodi se na web stranici National Geographica, prenosi BHRT.

Kako su dalje naveli, ljubitelji povijesti mogu odati počast otpornosti grada posjetom znamenitostima kao što je Tunel spasa.

Dotaknuli su se i sorti vina iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Ljubitelji vina mogu probati poznate domaće sorte Žilavku, Blatinu ili Vranac. Avanturisti mogu ići na rafting rijekom, alpsko skijanje ili pješačiti do jednog od najveličanstvenijih europskih slapova”, navodi se u objavi National Geographica za posjetu Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

 

 

Večernji list

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Određene satnice 11. kola: Borac tražio promjenu termina sa Širokim

U nedjelju navečer trebala se igrati utakmica između Širokog Brijega i Borca no na molbu Borca termin je promijenjen. Tako će se ta utakmica igrati u ponedjeljak u 18 sati. Kolo će otvoriti Željezničar i Radnik, a u subotu će se odigrati tri utakmice. U jednoj će se na Tušnju […]

Pretplatite se