Hoće li kuglica iz Livna odrediti budućnost BiH?!

admin
0 0
Read Time:54 Second

Novinar “Dnevnog avaza” Danijal Hadžović bio je sinoć gost Centralnog dnevnika Face televizije, gdje je poručio da je izvlačenje izaslanika iz šešira apsurd države u kojoj živimo.

– Ako kuglica u Livnu odluči da SDA ima trinaest izaslanika, Osmorka ne može imenovati kandidata za predsjednika FBiH. Sav paradoks političkog sustava u BiH, luđačku košulju, pokazuje to da nam kuglica odlučuje o budućnosti. Ta kuglica će postati sinonim daytonske BiH. Kuglica odlučuje o sudbini države – rekao je Hadžović.

Kupovina izaslanika

Upitan u čemu je moć ukoliko SDA bude imala 13 izaslanika, Hadžović je rekao da je to u moći predlaganja potpredsjednika ili predsjednika iz reda bošnjačkog naroda.

– Taj kandidat mora biti potvrđen općom većinom u Parlamentu FBiH u oba doma. Ako ne dobiju većinu, ide se u drugi krug glasanja. SDA računa na neformalno pravilo da je predsjednik FBiH Hrvat, a potpredsjednik Bošnjak. SDA može pokušati da blokira i što duže produži mandat Vlade Fadila Novalića. Uradit će ono što je radio HDZ, spremni su da idu na blokadu države – kazao je Hadžović.

Dodaje da je SDA dvanaest izaslanika dobila kupovinom.

Dnevnik.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Dalić odlučio: Livaja ostaje na klupi, u postavi igrač koji je minute nije odigrao na SP

Hrvatska će protiv Japana definitivno istrčati u sastavu koji su mediji jučer objavili. Izbornik Zlatko Dalić napravio je dvije promjene u odnosu na utakmicu protiv Belgije. Umjesto Marka Livaje u napadu starta Bruno Petković, a Borna Barišić zamijenit će viroznog Bornu Sosu na lijevom beku. Petković je na ovom prvenstvu […]

Pretplatite se