Božićna poruka biskupa Palića: Božić je dar da prepoznamo što je najvažnije u našim životima

PROTV
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

U srijedu, 21. prosinca msgr. Petar Palić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko – mrkanske biskupije uputio je božićnu poruku u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru.

Na početku svog govora biskup Petar Palić ispričao se prisutnima jer je odmah po završetku morao napustiti prijem zbog sprovoda don Ljubi u Stocu.

’Ne bojte se, evo javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod’. Ovo su riječi upućene pastirima u Lukinu Evanđelju nakon Isusova rođenja u Betlehemu. Ove riječi ohrabrenja Anđeo upućuje i svima nama bilo da živimo u gradovima ili udaljenijim krajevima naše biskupije.

Božić se slavi svake godine unatoč toplini i hladnoći, unatoč miru i ratu, unatoč krizi i blagostanju. Božić i Isusovo rođenje u Betlehemu slave ljudi diljem svijeta u svakoj zemlji i na svakom mjestu.

Pastiri koji primaju ovu vijest podsjetnik su da božja radosna vijest ne isključuje nikoga, čak ni one koje svijet smatra beznačajnima i nedostojnima radosne vijesti. Isusovo rođenje poziv je na slušanje i radost dajući nadu i smisao svakom ljudskom životu. Svojim životom i riječima Isus nam omogućuje da otkrijemo djelovanje duha svetoga koji je duboko prisutan i djelatan u nama i po nama.

Božić je dar za sve nas da prepoznamo što je najvažnije u našim životima, životima naših obitelji i prijatelja. Božić nas podsjeća da budemo otvoreni i suosjećajni u podršci onima koji su ove godine patili i pate uslijed raznih životnih okolnosti. Podsjeća nas da uvijek postoji nada kad smo zajedno, kad slušamo i čujemo jedni druge da se ne bojimo jer je Bog došao među nas.

Bog dolazi u naš svijet kao dijete, maleno i ranjivo, rođeno u siromaštvu u dalekom kutu svijeta. Stoga zajedno i s radošću slavimo Božić okupljajući se u zajednici vjernika. U obitelji s prijateljima zahvaljujući za dar vjere i za dar jedni drugima. Ovo vrijeme je za neke najradosnije i najsretnije doba godine, a za neke najtužnije i najdepresivnije. Istina, pjesma nam može reći da sanjamo o bijelom Božiću, ali naša srca pričaju drugu priču. Naša srca pričaju o nadama i razočaranjima, o radosti i tuzi, o blagoslovu i gubitku i često smo tjeskobni, uplašeni, posramljeni, zabrinuti, razočarani i tužni.

Ako ti se to događa, znaj da će to proći i znaj da će Isus koji se danas rodio tu s tobom i za tebe kao i za svakoga jer kao kršćani vjerujemo da je novorođeni Isus najveći dar ikada i da je jednako i u potpunosti dan svakoj osobi. To je i tvoj dan. Stanimo pored djeteta Isusovoga Božića. Pogledajmo dijete u jaslicama i vidimo s kakvom nas ljubavlju Bog ljubi i kako nam dolazi i kako je s nama. Kako nam se pokazuje u nježnosti i velikoj moći.

Svima želim sretan i blagoslovljen Božić i neka vam Nova Godina bude puna nade i blagoslova”, poručio je biskup Palić.

Bljesak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Adventska noćna utrka u Ljubuškom

U petak, 23. prosinca, u 18:30 sati startat će adventska noćna utrka u Ljubuškom. Trasa utrke ide ljubuškim ulicama u dužini 5,2 kilometra sa startom i ciljem na ulazu u Advent u Ljubuškom. Predbožićna noćna utrka posljednji je događaj koji obogaćuje adventsku ponudu Ljubuškog pred Badnji dan i Božić. Prijave na Ljubuški […]

Pretplatite se