Hrvatski rukometaši večeras završavaju prvi krug natjecanja: ‘Maroko nikako ne smijemo podcijeniti‘

Domagoj
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Malo nam je veselja donijela uvjerljiva pobjeda protiv SAD-a. Postigli su Kauboji skoro pa dvostruko više pogodaka od protivnika, no svima je u mislima ono što je pred njima. Nije to posljednji susret skupine protiv Maroka koji se igra večeras od 20.30, već drugi krug.

A tamo će izabranici Hrvoja Horvata krenuti u „nemoguću misiju”. Zahvaljujući debaklu protiv Egipta, postalo je jasno kako će za četvrtfinale morati pobijediti Dansku. Štoviše, Hrvatskoj ne igra bilo kakva pobjeda. U trokutu naših, Danaca i Egipćana, Kauboji će najvjerojatnije imati najslabiju gol-razliku.

Našima, dakako, igra i eventualna pobjeda Egipta nad Danskom. No, koliko je to realno očekivati, procijenite sami… Prva utakmica nam je, kao što smo i najavljivali, odredila sudbinu. Lakšu ili težu? Ispostavilo se potonje.

Prije nego se u potpunosti posvetimo drugom krugu, valja još odraditi susret s Marokom. Nakon dvije odigrane utakmice, pokazalo se kako je riječ o najlošijoj reprezentaciji u našoj skupini. Iznenađujuće su izgubili od SAD-a, a onda i očekivano od Egipta.

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske ne smije doći u pitanje protiv ove afričke momčadi. Na posljednjem izdanju tamošnjeg kontinentalnog turnira, Marokanci su osvojili brončanu medalju. U borbi za treće mjesto pobijedili su Tunis. Zlatni je bio Egipat, a srebrna Zelenortska Republika.

Dokaz je to kako se rukomet u Maroku diže. Nastup u švedskom Jonkopingu osmo im je pojavljivanje na svjetskim prvenstvima. Veći uspjeh još uvijek nisu ostvarili, pa im je tako najbolji plasman 17. mjesto iz 1999. godine. Hrvatska je protiv Maroka na svjetskim prvenstvima igrala četiri puta, te slavila svaki put.

Zadovoljan viđenim na parketu u drugom kolu je izbornik Hrvoje Horvat.

– Protiv SAD-a smo se rastrčali, zabili veliki broj golova i odigrali dobru obranu. Moramo biti agresivni u obrani, „napadati”, a ne čekati njihovu reakciju. Time ćemo olakšati posao našim vratarima.

Najavio je i dvoboj s Marokancima.

– Njihova slika iz prve utakmice protiv SAD-a nije prava, baš kao što nije ni naša protiv Egipta. Očekujem njihovu agresivnu igru. Imaju fantastičnog golmana koji može napraviti razliku. Morat ćemo biti još bolji nego s Amerikancima kako bismo upisali novu pobjedu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Naljepnice za registraciju vozila ipak neće poskupjeti

Sporni pravilnik o registraciji vozila u BiH stavljen je izvan snage što znači da famozne naljepnice (stickeri) neće poskupjeti. U postupku primjene pravilnika pojavili su se problemi i postupajući po zahtjevima stranaka za registraciju vozila, pojedina tijela unutarnjih poslova postupak registracije obavljaju primjenjujući pojedine odredbe pravilnika koji je na snazi, […]

Pretplatite se