Noć muzeja: U Franjevačkom muzeju u Tomislavgradu pogledajte zbirku crteža velikoga Gabrijela Jurkića

admin
0 0
Read Time:43 Second

U prigodi ovogodišnje manifestacije Noć muzeja posjetitelji će u Franjevačkome muzeju u  Tomislavgradu moći razgledati i zbirku crteža Gabrijela Jurkića. Inače, ova zbirka je sastavni dio fundusa Franjevačkoga muzeja i galerije Gorica – Livno.

Ne sumnjamo da će ljubitelji likovne umjetnosti i štovatelji Jurkićevoga lika i djela svratiti u naš Franjevački muzej, u petak, 27. siječnja i od 19 sati razgledati spomenutu zbirku crteža.

Gabriel Jurkić samostanu Gorica nije u ostavštinu ostavio samo bogat opus umjetničkih slika, svojih fotografija, dokumenata, bilješki nego i stotine crteža, studija i krokija među kojima su pojedini bili idejne skice i pripreme za njegova završna djela. Crtaći opus Gabriela Jurkića poput sakralnog predstavlja važnu dionicu njegova umjetničkog rada. Iako u sakralnome opusu nije postigao umjetničke domete kao u svom pejzažnom opusu vjerski motivi su itekako prožeti kroz svo Jurkićevo stvaralaštvo koje je bilo nadahnuto vjerom. (Franjevački muzej i galerija Gorica)

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska uvjerljivo pobijedila Bahrein

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je najvjerojatnije svoju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv reprezentacije Bahreina te će na kraju osvojiti deveto mjesto. Pobijedili su Bahrein 43:32, iako su priželjkivali znatno veću pobjedu koja im je, u teoriji, uz pomoć Egipta protiv Danske, mogla osigurati četvrtfinale. Hrvatska je pobjedom protiv Bahreina […]

Pretplatite se