Dragan Čović, Zdenko Ćosić, Marina Pendeš, Ilija Cvitanović i Zlatko Miletić hrvatski izaslanici u državnom Domu naroda

admin
0 0
Read Time:52 Second

Danas je održana sjednica Doma naroda Federacije BiH na kojoj su izabrani izaslanici za državni Dom naroda iz Kluba Hrvata i Bošnjaka.

Nakon obavljenog zadatka Privremenog povjerenstva za izbor i imenovanja, to radno tijelo je usvojilo zaključak da je postupak ovjere kandidacijskih listi proveden u skladu sa Izbornim zakonom te je predložilo da se usvoji izvještaj kako bi izaslanici mogli glasati.

Dom naroda FBiH ranije je dostavio je kandidacijske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za izaslanike državnog Doma naroda. Takvih listi ukupno je 13, a zaključkom SIP-a su sve potvrđene.

Predsjednik Kluba Bošnjaka Muamer Zukić (SDA) na početku sjednice tražio je pauzu od sat vremena. Nakon što su se vratili, zastupnici su glasali i izabrali državne izaslanike.

Iz Kluba Hrvata su izabrani Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a BiH, Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Zlatko Miletić (Za nove generacije).

U državni Dom naroda iz Kluba Bošnjaka izabrani su Šefik Džaferović, Safet Softić iz SDA, Dženan Đonlagić iz DF-a, Kemal Ademović iz NiP-a i Džemal Smajić (SBiH).

Vrisak.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Poljoprivrednicima 4 umjesto obećanih 42 milijuna

Usvojen jučer amandman kojim je federalni proračun za poljoprivredu uvećan za 4 milijuna KM umjesto obećanih i usvojenih na Odboru za poljoprivredu 42 milijuna je ništa drugo nego šamar svim poljoprivrednicima. U najtežoj godini nakon rata, usred inflacije i rasta cijena, Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije ispoštovao zakon prema kojem […]

Pretplatite se