Zdravko Čurić pjesmom spaja Hrvate diljem svijeta

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

 

Poznati uskopaljski glazbenik Zdravko Čurić cijeli svoj život posvetio je glazbi, a struka kaže kako iz godine u godinu niže samo uspjehe, dok o popularnosti njegovih pjesama govori broj pregleda istih na društvenim mrežama.

Već u osnovnoj školi pokazao je Zdravko kojim će smjerom krenuti u životu pa nakon završetka osnovne škole počinje pjevati s lokalnim bendovima u Uskoplju. Od 2000. godine aktivni je član grupe ‘Mjesečina band’, a 2007. izdao je svoj prvi samostalni CD pod nazivom ‘Hercegovko od zlata jabuko’.

Istoimenu je pjesmu otpjevao u duetu s popularnim kraljem dijaspore Matom Bulićem, a njihova suradnja se nastavila pa je Matin savjet i danas dobro došao.

‘Prvi CD izdan 2007. bio je veliki korak naprijed u mojoj glazbenoj karijeri, a potencijal i kvalitetne pjesme prepoznao je i prijatelj iz školskih dana Milenko Kustura, koji je u potpunosti financijski ‘zatvorio” ovaj uradak’, govori nam Zdravko.

Jedna od najslušanijih pjesama sa ovog CD-a ‘Puče guma udeblja se kuma’ zabilježila je milijunske preglede na YouTubeu. Njegove pjesme vrtile su se na većini radijskih postaja, a videospotovi u programima TV kuća.

U razdoblju od 2007. do 2018. izlaze tri singla: ‘Možeš li mi oprostiti zemljo mojih pradjedova’ u pratnji Sinova Hercegovine, ‘Kad pogledam sa Menjika’ i ‘Sretan Božić Uskoplje moje’. Sve pjesme su snimljene u studiju Parač u Mostaru.

U njegovom glazbenom i poslovnom životu veliku potporu mu
daje prijatelj Radovan Rade Remić.

Čest je gost humanitarnih koncerata, nebitno u koju se svrhu održavaju, od Australije, Kanade preko europskih zemalja gdje žive Hrvati, a pjesmom svu ljubav prema našim ljudima pokazuje i kroz TV emisiju Lijepom Našom i sličnim televizijskim projektima.

Nerijetka su druženja Hrvata po Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj koja prođu bez njega i njegovih pjesama, a posebno se to odnosi na Uskopljane koji rado zapjevaju o svom rodnom kraju. To ga svrstava u grupu ljudi koji povezuju Hrvate diljem svijeta s našom domovinom i našim običajima. Spajati ljude pjesmom postao je njegov životni poziv.

Naš sugovornik snimio je nekoliko značajnih dueta, jedan od njih je s Jozom Vučićem.

Pjesma ‘Svoje volim, a poštujem tuđe’ koju su u duetu otpjevali Jozo Vučić i Zdravko je domoljubna pjesma prepuna emocije prema rodnom kraju, a spojila je Bosnu i Hercegovinu, regije u kojima naš hrvatski narod živi preko tisuću godina. Tekst i glazbu potpisuje Zdravko Čurić. Videospot su snimili Borislav Nikolić Nikola Prskalo, a lokacije na kojima su snimljeni kadrovi su Uskoplje, Gradnići, Križevac (Međugorje), Koćuša, Gornja Blatnica,Kupres, Neum i Mostar.

‘S obzirom da sam snimio duete s jako poznatim glazbenicima kao što su Mate Bulić, Jozo Vučić, Sinovi Hercegovine, želja mi je snimiti jednu kvalitetnu ljubavnu pjesmu koja će u tom osjećaju spajati sve ljude dobrog i velikog srca. Trenutno živim u Austriji i radim kod prijatelja, ali imam i vremena za pjesme, vikend nastupe na prigodnim manifestacijama, svadbenim svečanostima, te se nadam kako ću uskoro prema Dalmaciji, na poseban način zabaviti ljude koji su u želji za veseljem, dobrom glazbom i lijepim druženjima. Poruka svima uživajte u glazbi i njenom zadovoljstvu’, poručio je za kraj.

dalmatinskiportal.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U Neumu ulovili tunu tešku 85 kg

Mali zaljev, veliki ulov. Bolje rečeno velika divlja tuna koju su uhvatili mještani Neuma Denis Božić, Milan Begušić i Armin Obradović. Dugo smo se borili s njom, uhvatili smo je kod ribnjaka i to na štap. Na kraju se zapetljala od kavez gdje su ribe te smo je tek tada […]

Pretplatite se