Obilježen dan sjećanja na pobijene franjevce i puk

admin
0 0
Read Time:32 Second

Jučer je na Trgu širokobrijeških žrtava, povodom 7. veljače, Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, položen vijenac i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana – na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ispod križa, koji je simbol muke i smrti, položen je vijenac i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Vijenac i svijeće su položili izaslanstva Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke i Hrvatskog narodnog sabora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Papa u Južnom Sudanu pozvao na okončanje krvoprolića

Papa Franjo je u petak rekao južnosudanskim čelnicima da proces postizanja mira i pomirbe zahtijeva “novi početak” i poručio da je “dosta prolijevanja krvi”, prvog dana pohoda toj zemlji razdiranoj borbama za vlast i krajnjim siromaštvom. “Budući naraštaji će cijeniti ili će izbrisati iz sjećanja vaša imena ovisno o tome […]

Pretplatite se