Inicijativom Krešimira Markovića promijenjen naziv Zračne luke “Ruđer Bošković” Dubrovnik

admin
0 0
Read Time:32 Second

Od 2. studenog 2023. godine Zračna luka Dubrovnik nosi novo ime: Zračna luka “Ruđer Bošković” Dubrovnik. Jedan od najzaslužnijih za ovu promjenu, odnosno čovjek koji je pokrenuo inicijativu je vijećnik u Gradskom vijeću Dubrovnika, gosp. Krešimir Marković.

Krešimir je podrijetlom iz Šuice, a većina ga poznaje kao organizatora susreta “Mladih Šuičana”. Ljubav prema Šuici pokazao je i tijekom izjave za Dubrovačku televiziju kada je nosio majicu s navedenoga susreta.

Vijest da će dubrovački aerodrom nositi ime jednog od najvećih matematičara svog vremena, Ruđera Boškovića, izazvala je bijes u istočnoj Hercegovini jer su srpske vlasti potajno namjeravale ovo ime dati aerodromu kojeg namjeravaju izgraditi odmah uz hrvatsku granicu.

Tomislavcity

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Rendulić: Zvonimir Kožulj više nije u Zrinjskom

U sklopu utakmica 13. kola Premijer lige BiH u Mostar stiže Tuzla City, momčad koja se bori za ostanak, ali koja objektivno ima puno veću kvalitetu od toga, prenosi portal Bljesak.info. “Tuzli je došao došao novi trener od našeg posljednjeg okršaja. Nisu od tada izgubili na pet utakmica, imaju četiri […]

Pretplatite se