MUP HB županije: Nove policijske značke i iskaznice

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Svi policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova naše županije ovih dana zadužili su nove službene policijske značke i iskaznice, koje nisu imali od osnivanja Ministarstva unutarnjih poslova 1997. godine, a koje su im neophodne u svakodnevnom radu, objavio je MUP HB županije.

Sindikat djelatnika MUP-a u Hercegbosanskoj županiji uputio je inicijativu Vladi naše županije početkom prošle godine uputio inicijativu s prijedlogom izrade službenih policijskih znački i iskaznica, nakon čega je ministar unutarnjih poslova uz odobrenje Vlade imenovao radnu grupu za izradu prijedloga Uredbe o izgledu policijske značke i službene policijske iskaznice policijskih službenika MUP-a. Imenovana radna grupa je sačinila prijedlog Uredbe uz suradnju sa Sindikatom djelatnika MUP-a, uputila je ministru, te je Vlada Hercegbosanske županije usvojila Uredbu i odobrila novčana sredstva u iznosu od 50.000,00 KM i naložila Ministarstvu da provede proceduru javne nabave. Nakon provedene procedure početkom ove godine 340 policijskih službenika kao i ministar unutarnjih poslova dobili su službenu policijsku značku i iskaznicu nakon 25 godina čekanja, a koje su im potrebne za identifikaciju prilikom obavljanja službenih policijskih zadataka.

Uvažavajući činjenicu da na području naše županije žive predstavnici sva tri konstitutivna naroda i ostali a koji su i sukladno Zakonu o zastupljenosti u Ministarstvu, izgled policijske iskaznice i značke u ovom pogledu je neutralan.

Ministarstvo unutarnjih poslova zahvaljuje se svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat završi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pro Tv od danas dostupan svim gledateljima u BiH

Svi gledatelji u BiH koji imaju DVBT2 televizore ili uređaje od danas u svojim domovima mogu pratiti naš TV program preko zemaljskog digitalnog signala. Pro TV će dio programa i dalje nastaviti emitirati preko svog YouTube kanala. Hvala što nas pratite!

Pretplatite se