Uskoplje/Pidriš – komemoracija za hrvatske branitelje

Domagoj
1 0
Read Time:41 Second

“Putniče,javi domovini,da ovdje mrtvi ležimo štujući zakone naših očeva.” – riječi su utisnute u kamenu podno spomenika u groblju u Pidrišu u općini Uskoplje gdje se u nedjelju, 4.rujna, održala komemoracija za poginule hrvatske branitelje među kojima je i 13 pripadnika Brigade kralja Tomislava.
Nakon prikladnog govora u čast Jurgena Schmidta, Joze Juriča, Grge Krištića, Vladimira Galira, Stipe Ćavara, Andreasa Kolba, Ronalda Davida Frrela, Bože Vrgoča, Ljubomira Radoša, Ante Drmića, Joška Kapetanovića, Pave Terzića i Blažimira Šerića održano je svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Vijence su položili i svijeće upalili obitelji poginulih, predstavnici tomislavgradskih braniteljskih udruga, predstavnici općina Tg i Uskoplje te predstavnici udruga iz Domovinskog rata iz Uskoplja.
Nakon polaganja vijenaca održana je sveta misa koju je predvodio fra Mato Topić.

Prilog pogledajte ovdje.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Pogledajte popis Zlatka Dalića za reprezantativnu akciju u ligi nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija lovi plasman na final four Lige nacija. Vatreni će 22. rujna na Maksimiru ugostiti Dansku, a tri dana kasnije idu u goste kod Austrije u Beč. Uoči te dvije utakmice Danska je prva s devet bodova, Hrvatska druga sa sedam, Austrija ima četiri, a Francuska dva boda. […]

Pretplatite se