Zajednička policijska akcija u BiH i Sloveniji zbog “pranje novca”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Policijski službenici SIPA-e provode više aktivnosti lišenja slobode i pretresa na području Zenice i drugih gradova, a koje su usmjerene ne otkrivanje i krivičnog gonjenje osoba osumnjičenih za međunarodni organizirani kriminal i pranje novca. Tužilaštvo BiH i SIPA istražne aktivnosti su realizirali u zajedničkom istražnom timu s partnerskim insitucijama Slovenije.

Radi se o predmetu u kojem se istražuju veliki transferi novčanih sredstava sa područja Slovenije na područje Bosne i Hercegovine, za navodno i fiktivno realizirane poslove u oblasti građevinarstva, kao i druge poslove, a koji je nakon toga ponovo transferiran iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju, od više osoba u Bosni i Hercegovini, te na taj način stavljan u legalne novčane tijekove.

U akciji pod kodnim nazivom “ATM” na meti policijskih pretraga je 30 lokacija u obje države, a policija u BiH pretražuje 13 lokacija na području Sarajeva i Zenice.
Pod sumnjom za različita kaznena djela našlo se više od 50 osoba, a za sve njih izdani su nalozi za uhićenje.

Istraga je vođena u koordinaciji sa kolegama iz partnerskih institucija Slovenije, koje su određene istražne aktivnosti, koji se odnose na veliki broj pretresa i lišenja slobode, preduzeli na teritoriji ove zemlje, članice EU.

S obzirom da su istražne aktivnosti na terenu još uvijek u tijeku, u ovom trenutku Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije ne mogu dati više informacija ili detalja, priopćeno je iz tog tužilaštva.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: 10. Speleološka škola Mijatovih dvora

10. jubilarna speleološka škola Mijatovih dvora je upravo u tijeku. Ove godine imaju 9 polaznika iz raznih dijelova BiH, točnije iz Bihaća, Širokog Brijega, Livna, Tomislavgrada i Posušja. Mi smo ih pratili pri njihovom prvom spuštanju u jamu Dobravljevac gdje su doživjeli svoje prvo pravo speleološko iskustvo, a pogledajte u […]

Pretplatite se