U tropskom ciklonu Freddy u Malaviju 1 000 poginulih

admin
0 0
Read Time:46 Second


Foto: AFP

Broj poginulih u tropskom ciklonu Freddy u Malaviju vjerovatno će dostići 1.000 ljudi, jer spasioci nalaze još tijela, a mnogi se i dalje vode kao nestali, priopćio je državni Odjel za bavljenje prirodnim katastrofama.

Od utorka navečer, ukupan broj pronađenih tijela porastao je na 507 s 499, koliko je objavljeno u ponedjeljak, pri čemu je broj nestalih porastao sa 427 na 537, a broj povrijeđenih ostao je na 1.332.

Broj raseljenih lica porastao je sa 508.244 na 553.614, a za njihov smještaj postavljeno je još devet logora, čime je ukupan broj logora porastao na 543.

Operacije potrage i spašavanja su nastavljene dok su se vojne snage Malavija i malavijska policijska služba udružile s britanskim, zambijskim i tanzanijskim stručnjacima u pogođenim područjima.

Više humanitarne pomoći i podrške stizalo je iz susjednih zemalja, od Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih i lokalnih organizacija, kao i pojedinaca, navode lokalne vlasti, prenosi Xinhua.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MOSTAR: Novinarka Nove TV Ivana Petrović dobitnica Specijalne plakete studija Novinarstva

Novinarki Nove TV Ivani Petrović Studij novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dodijelit će specijalnu plaketu za izniman profesionalni rad, razvoj i promicanje etičkih standarda u novinarskoj profesiji. Prijedlog Studija novinarstva jednoglasno je usvojilo Znanstveno-nastavno vijeće Filozofskog fakulteta. Svojim stručnim radom Ivana Petrović doprinosi kvalitetnom informiranju javnosti temeljenom na načelima […]

Pretplatite se