FUP u Hercegovini zaplijenio više od 30 kg droge

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Dana, 6.10.2022. godine, službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobe inicijala M.G. (1988.) i Ž.G. (1954.) sa područja općine Konjic.

Navedene osobe se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ iz članka 238. stav 1. KZ FBiH i kaznenog djela ‘Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih djelova za oružje’ iz članka 65. Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičene osobe, i do sada su pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu Cannabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje drogu proizvodile i neovlašteno stavljale u promet s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

Privedene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predate nadležnom tužiteljstvu uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

hercegovina.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

HNK Tomislav: Najava utakmica

Subota, 8.10.2022. godine, 9.kolo m:tel 1. lige FBiHDoboj Kakanj, FK “MLADOST“ – HNK “TOMISLAV“Početak utakmice je u 15:00h Subota, 8.10.2022.godine, 6. kolo MŽNL za pionire i početnikeTomislavgrad, HNK “TOMISLAV“ – NK “ŠUJICA“ Početnici igraju u 10:00hPioniri igraju u 11:30h Nedjelja, 9.10.2022.godine, 9. kolo Omladinske lige BiH grupa jug za juniore […]

Pretplatite se