Stotine letova u Njemačkoj otkazano zbog štrajkova

admin
0 0
Read Time:39 Second

Četiri zračne luke u Njemačkoj suočavaju se s ozbiljnim poremećajima u četvrtak i petak, a očekuje se da će otkazivanje oko 700 letova utjecati na najmanje 100.000 putnika.
Sindikat Verdi pozvao je radnike za sigurnost u avijaciji da štrajkaju na aerodromima u Dizeldorfu, Hamburgu, Kelnu/Bonu i Štutgartu zbog zastoja u pregovorima o plaćama.
Štrajk dolazi u trenutku kada Verdi pregovara sa Udruženjem za sigurnost u avijaciji BDLS i zahtijeva povećanje plaća za noćne smjene, te rad vikendom i državnim blagdanima.

Inflacija u Njemačkoj dovela je do vala štrajkova posljednjih mjeseci, jer radnici traže veće plaće kako bi nadoknadili rastuće troškove života.
U prva tri i po mjeseca 2023. više od 900.000 putnika bilo je primorano da pomjeri ili čak otkaže svoje letove zbog Verdijevih štrajkova, javlja DW.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Koliko Bosanci i Hercegovci žive nakon odlaska u mirovinu?

Prosječni očekivani životni vijek porastao je za 16 godina otkako je nacionalna starosna granica za odlazak u mirovinu postavljena na 65 godina. Kao odgovor na to, mnoge zemlje raspravljaju o podizanju starosne granice za odlazak u penziju (s obzirom da je životni vijek duži nego pedesetih godina prošlog vijeka) kako […]

Pretplatite se