Europska kontrola zračnog prometa potvrdila cyber napade proruskih hakera

admin
0 0
Read Time:36 Second

Europska organizacija za sigurnost zračnog prometa (Eurocontrol) priopćila je kako se od srijede bori protiv cyber napada za koje su odgovornost preuzeli proruski hakeri, objavio je CNN.

– Napadi nisu uticali na letove, ali je bio ugrožen pristup web stranici – rekao je glasnogovornik Eurocontrola u izjavi za medije.

Eurocontrol je međuvladina organizacija koja pomaže u upravljanju evropskim zračnim prostorom i razmjenom informacija između komercijalnih i vojnih aktera osigurava nesmetano obavljanje desetine tisuća letova dnevno.

Organizacija sa sjedištem u Briselu broji 41 državu članicu, a među njima su i zemlje izvan Evropske unije, poput Ujedinjenog Kraljevstva i Izraela.

Otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu u veljači 2022. godine, proruski hakeri preuzeli su odgovornost za brojne cyber napade na europske institucije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

UN upozorava na rekordno topljenje ledenjaka i podizanje morske razine

Ledenjaci se tope spektakularnom brzinom i to ništa ne može zaustaviti, a globalne razine mora rastu više nego dvostruko brže nego u prvom desetljeću mjerenja od 1993. do 2002., upozorio je u petak UN, a prenose svjetske agencije. Uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje 22. travnja, Svjetska meteorološka organizacija (WMO) objavila […]

Pretplatite se