U Bosanskoj Krupi vodostaj Une najviši ikad zabilježen

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second


Foto: Faktor

Prema izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite Bosanska Krupa u tijeku noći izlijevanje Une i Krušnice dovelo je do plavljenja velikog broja poslovnih, stambenih i pomoćnih objekata u više gradskih i prigradskih naselja, te putnih komunikacija.

Vodostaj Une ne samo da je premašio rekord iz prosinca prošle godine kada je vodostaj zabilježen na 336 cm, nego je do sad najviši ikad zabilježen, piše Faktor.
Jutros u sedam sati na HS Bosanska Krupa vodostaj je iznosio 356,5 cm. Na mjernom mjestu u Bosanskoj Otoci je 340 cm, dok vodostaj Krušnice iznosi 426 cm.

Promet je prekinut na lokalnom putu u naselju Zalug, Svetinja, Omladinska. Kada je u pitanju putna komunikacija Bihać-Bosanska Krupa prekid je u naselju Kostela zbog izlijevanja vode na cestu i nemogućnosti prolaska. Klizište je u potpunosti uništilo lokalni put u naselju Veliki Badić.

Na svim rizičnim putevima regulaciju prometa vrše pripadnici MUP-a USŽ.

Druga osnovna škola je zbog izlijevanja vode na put prema školi obustavila je nastavu do daljnjeg. Dvije srednje škole obustavile su također nastavu zbog učenika putnika. U Prvoj osnovnoj školi i OŠ “Otoka” nastava se odvija normalno, s tim da će izostanak djece putnika koja dolaze iz ugroženih područja biti opravdan.

Iz JKP “10 juli” Bosanska Krupa su obavijestili da vodu, iako je ispravna za piće, preventivno treba prokuhavati.

Nakon što je prethodno proglašeno stanje elementarne nepogode u Sanskom Mostu, Bihaću i Bosanskoj Krupi, premijer Mustafa Ružnić potvrdio je proglašenje stanja elementarne nepogode u Unsko-sanskoj županiji (USŽ).

Faktor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nepovoljni vremenski uvjeti utječu na zdravlje, poraditi na imunitetu

Foto: Pixabay.com Nepovoljni vremenski uvjeti utječu na zdravlje svakog pojedinca, trenutno posebno onih sa respiratornim oboljenjima tipa alergijskih bronhitisa i alergijskih astmi. Prema riječima specijaliste urgentne medicine Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Mirsada Hošića, u posljednje vrijeme dosta je febrilnih stanja (povišena tjelesna temperatura) kod djece, a nešto povećan […]

Pretplatite se