Vijeće ministara BiH zatražilo međunarodnu pomoć za gašenje požara

admin
0 0
Read Time:36 Second

Na izvanrednoj telefonska sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, održanoj sinoć, zatražena je međunarodna pomoć za gašenje požara koji se širi na prostor Nacionalnog parka Sutjeska BiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, jednoglasno je donijelo odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, nakon što su požari zadesili Bosnu i Hercegovinu.

Ovom odlukom zatražena je međunarodna pomoć u gašenju požara u vidu vatrogasnih snaga, sredstava i letjelica za gašenje požara iz zemalja sa kojima Bosna i Hercegovina ima potpisane sporazume i memorandume o saradnji u zaštiti i spašavanju i kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu Europske unije (EU).

Međunarodnu pomoć za gašenje požara primaju nadležni organi za civilnu zaštitu u Bosni i Hercegovini.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Donna Vekić svu zaradu s Olimpijskih Igara donirala u humanitarne svrhe

Donna Vekić je na Olimpijskim igrama u Parizu ispisala povijest hrvatskog tenisa, a sada je oduševila i još jednom gestom. Vekić je na Olimpijskim igrama osvojila srebrnu medalju i oduševila svojim nastupom, nakon što je isto učinila i neposredno prije Igara, kad je na Wimbledonu došla do polufinala. Sada je […]

Pretplatite se