U HNŽ-u uvedeno pravo na dječji doplatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom

admin
0 0
Read Time:49 Second


Foto:Pixabay.com

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na 202. redovitoj sjednici, održanoj u Parku prirode Hutovo blato u petak, usvojila je Nacrt i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj potpori obitelji s djecom.

Ovim je u Zakon uvedeno pravo na dječji doplatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom koje će ostvariti sva djeca za koju je nalazom i mišljenjem mjerodavnoga stručnog tijela utvrđeno kako imaju poteškoće u razvoju ili invaliditet, bez obzira na visinu prihoda zajedničkoga kućanstva.

Pravo na dječji doplatak ostvaruje i dijete s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom koje u trenutku podnošenja zahtjeva posjeduje nalaz, ocjenu i mišljenje Stručnoga povjerenstva za utvrđivanje preostale sposobnosti i kategorizaciju djece ometane u fizičkom ili psihičkom razvoju ili Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenoga stanja.

Visina ovoga dodatka iznosi 19 % najniže plaće u FBiH utvrđene u skladu s odredbama Zakona o radu. Za ovu su namjenu u Proračunu HNŽ-a osigurana sredstava u iznosu od 1.000.000,00 KM.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

MUP ŽZH reagirao na objavljeni apel roditelja za pomoć osnovnoškolcima u Posušju

Uprava policije MUP-a ŽZH je putem interneta i javnog pogovora došla do saznanja da je dana 16.05.2023. godine objavljen „Apel roditelja za pomoć osnovnoškolcima u Posušju“ u kome anonimni autor, koji se potpisuje kao „Roditelji“, navodi da se u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju, među učenicima 6. do 9. […]

Pretplatite se