EUFOR-a o evakuaciji hrvatske državljanke s planine Velež

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second


Foto: Dnevni avaz

U povodu spašavanja hrvatske državljanke koja je u nedjelju ozlijeđena nakon pada na planinarskoj stazi Via Ferrata, na planini Velež, istočno od Mostara, oglasio se EUFOR čijim je helikopterom ozlijeđena i prebačena u mostarsku bolnicu.
EUFOR je u nedjelju, 28. svibnja u 20.00 sati, primio hitan poziv iz Ureda ministra odbrane BiH sa zahtjevom za sanitetsku evakuaciju helikopterom planinarke koja je ozlijeđena nakon pada na planinarskoj stazi Via Ferrata, na planini Velež, istočno od Mostara.

EUFOR “Althea” odmah je poslao spasilački helikopter s medicinskim osobljem iz sastava EUFOR-a, kako bi pružili podršku većem broju jedinica gorske službe spašavanja koje su već djelovale na licu mjesta.

Situacija na lokaciji bila je teška zbog ozljeda koje je planinarka pretrpjela i opasne lokacije za helikopter u blizini litice, priopćeno je iz EUFOR-a.

Konačno, nakon što su pripadnici gorske službe spasavanja spustili ozlijeđenu na nižu i lakše dostupnu lokaciju i nakon što je posada helikoptera izvršila nekoliko naleta, operacija spašavanja vitlom uspješno je provedena.

Bliska suradnja između jedinica gorske službe spašavanja na licu mjesta i posade helikoptera EUFOR-a bila je ključna za uspješnu operaciju sanitetske evakuacije helikopterom, navodi se u priopćenju.

Nakon što je ozlijeđenoj pružena prva pomoć, helikopterom je u ponedjeljak ujutro prevezena u bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nedostaje profesionalnih vozača u BiH

Samo u protekle četiri godine našu zemlju napustilo je šest i pol tisuća profesionalnih vozača, a najava uvođenja jedinstvenih digitalnih vozačkih dozvola na prostoru Europske unije u narednim mjesecima mogla bi pokrenuti novi val odlaska vozača u inozemstvo. Prijevoznici upozoravaju kako će se Bosna i Hercegovina, ako se ovako nastavi, […]

Pretplatite se