Obnavljaju se dva mosta i digitalizira javna uprava u cijeloj BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Od nešto više od 62 milijuna maraka, koje su telekomunikacijske kompanije platile za korištenje 4G mreže, obnovit će se nekoliko mostova, poboljšati plovni putovi na Savi, pokrenuti planovi za rekonstrukciju željezničkih linija i druge prijevozničke projekte, a značajan dio novca iskoristit će se za digitalizaciju Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka… te niz drugih aktivnosti koje su bitne za reforme i europski put zemlje.

Vijeće ministara je objasnilo utvrđivanje namjene dijela sredstava uplaćenih od dozvola za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sustava, ukupno vrijednih 50 milijuna maraka.

Na ovaj način utvrđeni su namjena i korisnici sredstava u iznosu od 15,7 milijuna maraka za projekte u oblasti razvoja sektora komunikacija i informacijskog društva u BiH te 34,2 milijuna za projekte razvoja prometa u BiH.

Sredstva za razvoj prometa u BiH raspoređena su tako da institucijama BiH ide 12,6 milijuna ili pak 35,7 posto, slijedi Federacija BiH kojoj je dodijeljeno 13,9 mil. ili 39,55% mrznutih sredstava, dok se pak tek čeka na podjelu 262 milijuna maraka koji stoje blokirani na računu Uprave za neizravno oporezivanje kao sredstva prikupljena od trošarina na gorivo.

Sredstva se raspoređuju za uspostavu elektroničkog registra u cestovnom prijevozu, za što ide 600.000 maraka, za uspostavu baze podataka o prometnim nesrećama, homologaciji, certifikaciji vozila i katalog testovnih pitanja za polaganje vozačkog ispita – oko 400.000 mraka te za informacijski sustav za tahografe – nešto više od 130.000 maraka.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

SVEČANO I DOSTOJANSTVENO OBILJEŽENA 32. OBLJETNICA OSNUTKA BRIGADE "KRALJ TOMISLAV"

Danas je u Tomislavgradu obilježena 32. obljetnica ustroja Brigade “Kralj Tomislav” na kojoj je, uz brojne uzvanike, sudjelovao i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Nakon svete mise u Spomen bazilici, koju je predvodio duvanjski gvardijan fra Bože Milić, za sve poginule i umrle pripadnike/pripadnice Brigade, uslijedio je mimohod od bazilike […]

Pretplatite se