WHO odobrio cjepivo protiv majmunskih boginja i za adolescente

admin
0 0
Read Time:56 Second
Svjetska zdravstvena organizacija u ponedjeljak je objavila da je odobrila cjepivo za majmunske boginje (mpox), tvrtke Bavarian Nordic i za adolescente u dobi od 12 do 17 godina, dobnu skupinu koja se smatra posebno ranjivom kada je posrijedi bolest koja je globalno izazvala veliku zabrinutost. WHO je u priopćenju objavio da je 8. listopada dao cjepivu Jynneos recenziju i za adolescente, javlja Zimo. Svjetska zdravstvena organizacija u kolovozu je drugi put u dvije godine proglasila mpox globalnim javnozdravstvenim problemom, nakon što se nova vrsta virusa proširila iz Demokratske Republike Kongo na susjedne države.
Agencija Ujedinjenih naroda u rujnu je odobrila upotrebu ovoga cjepiva za odrasle, olakšavši pristup cjepivu teško pogođenim afričkim zemljama. Djeca, adolescenti i osobe s oslabljenim imunosnim sustavom posebno su osjetljive na majmunske boginje, virusnu infekciju koja obično uzrokuje simptome slične gripi i gnojne lezije na koži. Majmunske boginje su takozvana virusna zoonoza – bolest koja se može prenijeti sa zaražene životinje na čovjeka, a simptomi su slični onima koje imaju zaraženi velikim boginjama.
Najnovija odluka WHO-a uslijedila je nakon što je u rujnu Europska unija odobrila ovaj lijek kao cjepivo za adolescente.
Bljesak.info
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Karate klub Posušje osvojio deset medalja u prvom kolu karate lige

Članovi Karate kluba Posušje u subotu su nastupili u prvom kolu DKL RH u Širokom Brijegu s 11 članova i osvojili 10 medalja. Zlato je osvojio Mirko Milas, srebro Zvonko Jukić, a broncu su osvojili Jan Leko, Ivana Čamber, Iris Širić, Iva Milas, Petra Penava, Ante Protrka i Vlado Milas. […]

Pretplatite se