Kišna subota idealna je za Reform roladu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second
Rolada Reform opisuje se i boljom od torte Reform, a to onda svakako treba probati! Mnogima je Reform među najboljim čokoladnim tortama koju posebno izdašnom i finom čini velika količina oraha.

Recept za roladu Reform pronašli smo kod blogerice Slađane koja svoje slatke recepte objavljuje na Instagram profilu just.sweet.sladjano.
Za biskvit:
-8 bjelanjaka,
-8 žlica šećera,
-1 žlica brašna,
-9 žlica oraha,
-1 žličica praška za pecivo
Za kremu:
-8 žumanjaka,
-150 g šećera u prahu,
-2 vanilin šećera,
-200 g maslaca,
-130 g crne čokolade
Za glazuru:
-100 g mliječne čokolade,
-3 žlice ulja,
-50 g bijele čokolade za šaranje
Rolada Reform – priprema:

1. Najprije pripremite pleh od pećnice kako biste ispekli biskvit. Bjelanjke umutite do srednje gustoće pa postepeno dodajte šećer i umutite čvrsti snijeg, prenosi Zadovoljna.hr.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke ručno miješajući, na kraju dodajte orahe i fino sve promiješajte. Pleh obložite masnim papirom i ravnomjerno rasporedite smjesu.
3. Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u dobro zagrijanoj pećnici. Topli biskvit odmah uvite u roladu s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
4. Za kremu žumanjke izmiješajte sa šećerom u prahu i stavite na paru da se skuhaju. Neophodno je da ih neprestano miješate i pratite dok se ne skuhaju, za šta je potrebno najmanje 15 minuta.
5. Čokoladu isjeckajte pa je ubacite u topli fil i miješajte dok se ne istopi. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac, postepeno i dobro sve pjenasto umutite.
6. Odvijte roladu i premažite kremom iznutra i ostavite par žlica za premazati izvana. Uvijte roladu i ostavite da se stegne, pa izlijte na nju čokoladu koju ste otopili na pari, pa preko, ako želite, išarajte bijelom čokoladom i pospite orasima.
bljesak.info Foto: Instagram@just.sweet.sladjano
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ove greške pri punjenju mnogi rade, a tako skraćuju vijek baterije pametnog telefona

AKO želite da vaš iPhone ili Android ostane u dobrom stanju, važno je da ga punite na odgovarajuć način. Najefikasniji način za produženje trajanja baterije pametnog telefona je pravilno punjenje. Iako je preporučljivo razvijati dobre navike već od prvog punjenja, čak i za već istrošene baterije može biti korisno. Uobičajene […]

Pretplatite se