Read Time:1 Minute, 33 Second
Rolada Reform opisuje se i boljom od torte Reform, a to onda svakako treba probati! Mnogima je Reform među najboljim čokoladnim tortama koju posebno izdašnom i finom čini velika količina oraha.
Recept za roladu Reform pronašli smo kod blogerice Slađane koja svoje slatke recepte objavljuje na Instagram profilu just.sweet.sladjano.
Za biskvit:
-8 bjelanjaka,
-8 žlica šećera,
-1 žlica brašna,
-9 žlica oraha,
-1 žličica praška za pecivo
Za kremu:
-8 žumanjaka,
-150 g šećera u prahu,
-2 vanilin šećera,
-200 g maslaca,
-130 g crne čokolade
Za glazuru:
-100 g mliječne čokolade,
-3 žlice ulja,
-50 g bijele čokolade za šaranje
Rolada Reform – priprema:
1. Najprije pripremite pleh od pećnice kako biste ispekli biskvit. Bjelanjke umutite do srednje gustoće pa postepeno dodajte šećer i umutite čvrsti snijeg, prenosi Zadovoljna.hr.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke ručno miješajući, na kraju dodajte orahe i fino sve promiješajte. Pleh obložite masnim papirom i ravnomjerno rasporedite smjesu.
3. Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u dobro zagrijanoj pećnici. Topli biskvit odmah uvite u roladu s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.
4. Za kremu žumanjke izmiješajte sa šećerom u prahu i stavite na paru da se skuhaju. Neophodno je da ih neprestano miješate i pratite dok se ne skuhaju, za šta je potrebno najmanje 15 minuta.
5. Čokoladu isjeckajte pa je ubacite u topli fil i miješajte dok se ne istopi. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac, postepeno i dobro sve pjenasto umutite.
6. Odvijte roladu i premažite kremom iznutra i ostavite par žlica za premazati izvana. Uvijte roladu i ostavite da se stegne, pa izlijte na nju čokoladu koju ste otopili na pari, pa preko, ako želite, išarajte bijelom čokoladom i pospite orasima.
bljesak.info Foto: Instagram@just.sweet.sladjano