Oružane snage BiH spremne uputiti spasilačke timove u Republiku Tursku

admin
0 0
Read Time:42 Second

Ministar obrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez danas će uputiti Predsjedništvu BiH prijedlog za donošenje odluke o hitnom upućivanju specijalističkih timova Oružanih snaga BiH u Republiku Tursku, koja je pogođena katastrofalnim potresom.

Oružane snage BiH spremne su u Tursku uputiti medicinski tim, tim iz inženjerijskog bataljona koji je uvježban za ovakve situacije, kao i jedan tim za spašavanje u nesrećama i prirodnim nepogodama.

Odlukom bi se precizirala točna brojnost pripadnika OSBiH koji bi bili upućeni za ispomoć Republici Turskoj, na način da njihov odlazak ne bi negativno utjecao na normalno funkcioniranje OSBiH.

Helez očekuje da će pri donošenju odluke o pomoći narodu prijateljske zemlje najviši organi izvršne vlasti Bosne i Hercegovine odlučivati jednoglasno. Predsjedništvo BiH hitnu odluku može donijeti i na telefonskoj sjednici, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Lidl planira zaposliti oko 2.000 ljudi u BiH i prodavati domaće proizvode u svojim trgovinama

Trgovački lanac Lidl proširit će svoje djelovanje i na Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su u utorak predstavnici te tvrtke tijekom susreta s bosanskohercegovačkim ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Iz sjedišta Ministarstva vanjske trgovine BiH potvrđeno je kako su predstavnici Lidla ministru Staši Košarcu obrazložili planove za upostavu mreže trgovina […]

Pretplatite se