SVEĆENIK DON ANTO LEDIĆ PROŽIVIO JE STRAHOTE RATA, A DANAS OKUPLJA MLADE KATOLIKE U CIJELOJ BIH

admin
0 0
Read Time:57 Second

Don Ante Ledić, rođeni kuprešak, već devet godina je župnik župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku, veliki humanitarac, glazbenik, sportaš i svećenik koji predano služi Bogu i vjernicima.

Don Anto Ledić je rođen 1967. godine na Kupresu, gdje je završio osnovnu školu, a potom gimnaziju za odgoj klera u Dubrovniku. Studirao je na Vrhbosanskoj teološkoj školi u Sarajevu, diplomirao pri zagrebačkom Teološkom univerzitetu, magistrirao na Pedagoškom fakultetu u Zenici, a 22.1.2014. doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Poziv svećenika vrhbosanske nadbiskupije obavlja od 1993. godine kada je bio u Sarajevu gdje je službovao tri godine, nakon čega odlazi u Žepče, osam godina je bio u Solakovoj Kuli i Obrima kod Konjica, obavljao je i funkciju ravnatelja Katoličke škole u Konjicu, nakon čega odlazi u Travnik.

Don Ledić je imao priliku da upozna brojne kulture i ljude u Bosni i Hercegovini, iako mu je život više puta bio ugrožen, nastavio je pomagati održanju katoličkih zajednica u BiH, poznat je kao inicijator za uspostavljanje Odbora za međureligijsku suradnju, a rezultati koje postiže na ovom polju su prepoznatljivi.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

OPG GUČOGORKA: PROIZVODNJA ORGANSKE HRANE KAO NAČIN ŽIVOTA U SREDIŠNJOJ BOSNI

Ivica Rajić iz Travnika, čovjek koji odlučuje iskoristiti sve potencijale ovoga kraja pokreće OPG “Gučorka” u čijoj proizvodnji se nalazi bogat asortiman likera, ljekovitog bilja, mednih preparata, rukotvorina i suvenira. Svaki od ovih proizvoda najmanje je dva puta nagrađen, a svi proizvodi izloženi su u kušaoni obiteljske kuće u Gučoj […]

Pretplatite se