GSS-ovci spašavali na tri lokacije u BiH

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Jučerašnji dan bio je buran za GSS u BiH. Naime, GssuBiH objavila je kako je dežurna ekipa GSS-a na Blidinju nešto prije 14 sati zaprimila poziv o unesrećenom hrvatskom državljaninu.
Brzom intervencijom već u 15:10h unesrećeni je bio medicinski zbrinjen, te je trinaest članova HGSS Posušje, šest članova GSS Tomislavgrad i jednim članom GSS Jablanica transportiran u podnožje planine gdje je uz pomoć terenskih vozila dalje transportiran do medicinske službe.

U pripravnost je također stiglo i 5 članova GSS Široki Brijeg, no brzom reakcijom hrvatski državljanin transportiran je s nadmorske visine od preko dvije tisuće metara u manje od dva sata, navedeno je u priopćenju GSSuBiH.


Foto:GSSuBiH/Facebook

Druga intervencija bila je na Brdu ukazanja, gdje je ženska osoba uslijed pada slomila butnu kost.

Nakon imobilizacije je nosilima transportirana u podnožje gdje je predana Marijina pomoć Međugorje na daljnje zbrinjavanje.

Zbog povećanog broja hodočasnika u Međugorju, GSS-ovci su radili 24-satnu dežuru.

Treća intervencija bila je na Ferrati Peć Mlini u općini Grude.

Pripadnici Gorske službe spašavanja primili su poziv u 13:35 sati da je jedan od penjača iz Sarajeva ostao iscrpljen na 120m visine.

Na teren je izašlo 5 članova GSS Grude i iznemoglu mušku osobu evakuirali su pomoću sustava za spuštanje, a intervencija je trajala tri sata.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Medvjedi dočekali PD Cincar na povratku iz Bugarske

Vraćajući se iz Bugarske s višednevnog planinarskog pohoda članove PD “Cincar” Livno nakon 22 sata iznenadio je i razveselio neočekivani susret s medvjedicom i dva mladunca. Svjetlost vozila na trenutak ih je zbunila na magistralnom pravcu Livno – Glamoč iznad sela Priluka udaljenom tek nekoliko kilometara od grada, što je […]

Pretplatite se