Afrička svinjska kuga potvrđena u BiH: Zaraza otkrivena na 20 gazdinstava

admin
0 0
Read Time:59 Second

Zaraza je registrirana na 20 gazdinstava gdje je ukupno 498 svinja, od kojih je dio eutaniziran, a ostale su u postupku uklanjanja.

U Bosni i Hercegovini su u 20 gazdinstava registrirani slučajevi obolijevanja svinja od afričke kuge, zbog čega su poduzete mjere koje uključuju uklanjanje zaraženih životinja i zabranu njihova transporta.
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske izvijestilo je da je bolest potvrđena u selima u Semberiji, na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.
Do danas je od afričke kuge uginula 31 svinja.

Zaraza je registrirana na 20 gazdinstava gdje je ukupno 498 svinja, od kojih je dio eutaniziran, a ostale su u postupku uklanjanja.
Ministarstvo je najavilo je kako će nastaviti pratiti situaciju i poduzimati mjere s ciljem suzbijanja i sprječavanja širenja te zarazne bolesti.
Pozvalo je vlasnike svinja da svaku smrt životinja prijave veterinarskom inspektoru ili veterinaru.
Zabranjeno je premještanje životinja, a ograničeno je i njihovo kretanje na farmama. Vlasti su naložile postavljanje dezinfekcijskih barijera.
Za vrijeme trajanja mjera u zaraženom i ugroženom području zabranjeno je održavanje sajmova, izložbi i drugih okupljanja životinja, prodaje hrane životinjskog podrijetla i hrane za životinje izvan poslovnog prostora.
Zabranjen je i rad stočnih tržnica na teritoriju grada Bijeljine.

Vecernji.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U ovim zemljama građani BiH imaju pravo na besplatno liječenje

Korištenje zdravstvenog osiguranja za vrijeme boravka u inozemstvu se može realizirati uz potvrde predviđene za tu namjenu, a u skladu sa potpisanim konvencijama. Kalendarski je stiglo ljeto, a sezona godišnjih odmora u Bosni i Hercegovini i regiji odavno je počela. Građani su uvijek na oprezu kada se radi o pripremama […]

Pretplatite se