Festival “Moj Ivane 2023” na Kupresu okupio izvođače etno glazbenog izričaja

admin
0 0
Read Time:54 Second


Foto: Radio Kupres

Etno festival je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Kupres Zdravko Mioč, a sve prisutne pozdravila je i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić.

Nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske: ženska vokalna skupina “Ivančice” iz Kupresa, Tamburaški orkestar Mostar “Esminger”, KUD Kralj Tomislav – Tolisa, HKUD ” Seljačka sloga ” Trebižat – Čapljina, HKUD “Fra Jozo Križić” iz Roškog Polja, Klapa „Sveti Jeronim“ i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

Etno festival osmišljen je s ciljem njegovanja, reproduciranja i suvremene interpretacije tradicijske glazbe kao neizostavnog dijela kulturnog identiteta zajednice.

Radi se o festivalu koji prezentira kulturnu raznolikost putem etno glazbenog izričaja. Suvremenom reinterpretacijom tradicionalnih napjeva s područja regije i šire čuva se vrijedna nematerijalna baština koja se afirmira kao iznimna vrijednost.

Ciljanim odabirom izvođača festival doprinosi kulturnoj razmjeni i integraciji, promičući solidarnost, razumijevanje i prihvaćanje drugih i drugačijih kulturnih vrijednosti i tradicija.

Etno festival je održan u okviru Dana kosidbe na Kupresu – Strljanica 2023, koji završavaju danas viteškim natjecanjem kosaca. Nedjelja je rezervirana i za galopske konjičke utrke te natjecanje u tradicijskim sportovima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO Britanac koji je divljao u avionu napao i policajca kada su ga privodili na Prekršajni sud

Foto: TikTok/Screenshot Zadarska policija potvrdila nam je da na kriminalističkom istraživanju imaju 27-godišnjaka koji je napravio nered u avionu Ryanaira na letu iz Zadra za London. https://www.tiktok.com/@p_xj_/video/7250519371397860634?is_from_webapp=1&sender_device=mobile&sender_web_id=7232347110921209349 Incident se dogodio u petak prilikom povratka s Hideout festivala na plaži Zrće. Britanac je u jednom trenutku počeo divljati, navodno je htio […]

Pretplatite se