Objavljena je rang-lista 10 najmoćnijih putovnica u 2024.

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Pobjedu je, očekivano, odnijela jedna europska država, a na rang-listi od samo deset država čak ih je osam sa Starog kontinenta.

 Nomad Capitalist objavio je ovogodišnju ljestivicu najmoćnijih putovnica. Ona je kreirana na temelju nekoliko kriterija – broja zemalja u koje se s određenom putovnicom može putovati bez vize, oporezivanja građana, globalne percepcije određene zemlje, pitanja dvojnog državljanstva i osobne slobode.

Nomad Capitalist detaljno je razmotrio čak 199 država i što vam koje od njihovih državljanstava donosi te na temelju dobivenih rezultata objavio popis od 10 putovnica s kojima ćete najdalje stići. Europske države, očekivano, dominiraju, pa se među 10 najpoželjnijih našlo čak osam europskih pasoša. Hrvatske, je tradicionalno pri vrhu svjetske liste, negdje oko 20-og mjesta, tako da slobodno putujte svijetom.

Nomad Capitalist objavo je i čije su putovnice najniže rangirane, a ni ovdje 2024. nije donijela većih iznenađenja. Afganistan je bio zadnji, a nešto malo bolje od imati afganistansku je iračku, jemensku ili eritrejsku putovnicu.

Da ne duljimo, otkrit ćemo vam koja je ove godine najpoželjnija europska putovnica (ovo zaslužuje bubnjeve): Dame i gospodo – Švicarska! Nije nas previše iznenadilo, ali je zato čitav popis od deset najpoželjnijih i putovnica koje će vas odvesti u najviše drugih zemalja i pritom vam stvoriti najmanje problema – prilično zanimljiv.

Bacite oko, popis slijedi:

1. Švicarska
2. Irska
3. Portugal
4. Luksemburg
5. Finska
6. Ujedinjeni Arapski Emirati
7. Nizozemska
8. Norveška
9. Njemačka
10. Novi Zeland.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

GLAZBENI PORTRET - Pjesme protkane čežnjom za rodnim krajem / FRANO BAŠIĆ

U prvom izdanju emisije “Glazbeni portret” gost emisije je glazbenik i kantautor Frano Bašić, Posušak s njemačkom adresom koji lagano ide ka samom vrhu domaće glazbene scene, a sve njegove pjesme iskrene su životne priče potkane čežnjom za rodnim krajem. Cijelu priču o ovom mladom glazbeniku pogledajte u prilogu:

Pretplatite se