Evo kako teku radovi na tvornici koju u Grudama gradi hercegovački poduzetnik

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Radovi na izgradnji tvornice vrijedne preko 30 milijuna eura, jedne od najvećih domaćih kompanija – Violeta u Grudama uvelike napreduju, piše Akta.ba.

Riječ je o tvornici kartonske ambalaže i namjera je da bude najsuvremenija tvornica kartonske ambalaže u regiji. U tijeku je montaža AB montažne konstrukcije, a radove izvodi firma Širbegović Inženjering iz Gračanice.

Kako je ranije za navedeni portal izjavio Petar Ćorluka na ideju da gradi tvornicu došao je uvidjevši kakvi su problemi sa kartonskom ambalažom.

Naš kapacitet će biti negdje oko 50/60 tisuća tona obrade kartona i tu je 10% škarta i s obzirom da taj škart obično bude višak i ne može se prodati mi smo došli na ideju da od tog kartona pravimo pelet. Taj pelet je deficitaran i treba nam za proizvodnju pare. Umjesto da za proizvodnju pare uzimamo plin bolje je da to pravimo uz pomoć peleta, pojasnio je ranije Ćorluka.

Do kraja godine bi trebala početi proizvodnja, a u rujnu 2023. dolazi oprema u tvornicu za proizvodnju kartonske ambalaže.

Podsjetimo, Ćorluka je pored Violete i Laste, postao vlasnik kompanije iz Austrije koja ima preko sto godina tradicije u proizvodnji medenjaka i tim putem najavio najavio medenjake iz Čapljine pod austrijskim brendom.

Uvidjevši da Čapljina ima najviše sunčanih dana instalirali su solarne panele i tako izbjegli plin koji je poskupio nekoliko puta i time sebi stvorili prednost, ali postali i prva kompanija koja peče keks na suncu.

Oko 40 milijuna KM je iznosila investicija u rekonstrukciju i modernizaciju proizvodnih pogona i radi se najsuvremenijim postrojenjima koji ispunjavaju sve europske i svjetske standarde, kao i zahtjeve tržišta.

Jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U sklopu Posuškog lita održana Večer klasične glazbe

Sinoć je na platou ispred posuške kino dvorane, u sklopu manifestacije Posuško lito, održana Večer klasične glazbe na kojoj su nastupile glazbenice iz Sarajeva Mirna Mlikota Dizdarević i Dina Fejzić. Na flauti i glasoviru izvodili su djela iz doba kasnog romantizma francuske skladateljice Mel Bonis, potom sunarodnjaka violoniste te također […]

Pretplatite se