U sklopu Posuškog lita održana Večer klasične glazbe

admin
0 0
Read Time:52 Second


Sinoć je na platou ispred posuške kino dvorane, u sklopu manifestacije Posuško lito, održana Večer klasične glazbe na kojoj su nastupile glazbenice iz Sarajeva Mirna Mlikota Dizdarević i Dina Fejzić.

Na flauti i glasoviru izvodili su djela iz doba kasnog romantizma francuske skladateljice Mel Bonis, potom sunarodnjaka violoniste te također skladatelja Benjamina Godarda, Cécile Chaminade, kao i domaćeg autora Milana Prebande u čijim se interpretacijama mogao čuti i utjecaj tradicionalne glazbe s područja BiH.

Svakog od četiri autora koji su se našli na repertoaru, Mlikota Dizdarević je kroz kratke glazbene biografije približila publici koja je nastup nagradila dugim pljeskom.

Inače, Mirna Mlikota-Dizdarević je viša asistentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za drvene puhačke instrumente i harmoniku, smjer flauta, dok je Dina Fejzić u istoj obrazovnoj instituciji angažirana na mjestu je vanrednog profesora za predmet klavir.

Sudjelovale su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim događajima, gdje su osvajale mnogobrojne nagrade i priznanja.

Ovu glazbenu večer u sklopu Posuškog lita priredila je posuška podružnica HKD “Napredak”, priopćeno je iz Općine Posušje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

Elektroničke uređaje (mobitele, prijenosnih računala…) te sprej-doze (dezodoranse, dezinficijense…) ne ostavljajte u automobilu na jakom suncu, mogu eksplodirati i zapaliti se. Opasna su i gazirana pića… U automobilu u ljetnim mjesecima može biti neugodno vruće. Neki svakodnevni predmeti mogu čak eksplodirati na vrućini. Dovoljne su jednostavne mjere opreza! Kad je […]

Pretplatite se