Ove stvari izvadite iz automobila kad je velika vrućina. Mogu eksplodirati!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second


Elektroničke uređaje (mobitele, prijenosnih računala…) te sprej-doze (dezodoranse, dezinficijense…) ne ostavljajte u automobilu na jakom suncu, mogu eksplodirati i zapaliti se. Opasna su i gazirana pića…

U automobilu u ljetnim mjesecima može biti neugodno vruće. Neki svakodnevni predmeti mogu čak eksplodirati na vrućini. Dovoljne su jednostavne mjere opreza! Kad je automobil na žarkom suncu, iznutra brzo postane još toplije nego izvana temperature mogu porasti iznad 50-60 Celzijevih stupnjeva te se sve unutar vozila također brzo i intenzivno zagrijava.

To može uzrokovati probleme ne samo ljudima i životinjama, koje ljeti nikako ne bi smjele boraviti u automobilu sa zatvorenim prozorima i vratima. Može biti jednako opasno za elektroniku. Ako su mobiteli, prijenosna računala, izravno izloženi suncu u zaključanom vozilu, mogu čak i eksplodirati. Litij-ionske baterije, koje imaju visoko koncentriranu energiju povećanjem topline povećavaju energetsku koncentraciju iznad kritične razine te može nastati eksplozivno samozapaljenje.

Dezodorans, sprej protiv komaraca, dezinfekcijska sredstva ili gazirana pića mogu eksplodirati na temperaturama od 50 stupnjeva Celzija i više. Stoga sve te predmete, nakon izlaska iz automobila treba spremiti u prtljažnik. Tamo je obično hladnije i predmeti su zaštićene od izravnog sunčevog svjetla i topline.

je, istodobno i važna sigurnosna zaštita, jer ostavljen vrijedan elektronički uređaj u kabini može kradljivca motivirati lopova da vam razbije prozor, provali bravu… te napravi i dodatnu štetu, osim krađe ostavljenih predmeta u automobilu.

autoportal.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U svibnju 2023. u BiH 16,6 posto više u odnosu na svibanj prošle godine

U Bosni i Hercegovini u svibnju 2023. turisti su ostvarili 164.625 posjeta, što je više za 31,3 posto u odnosu na travabnj 2023. i za 16,6 posto više u odnosu na svibanj 2022. godine. Turisti su u svibnju ostvarili 325.582 noćenja, što je više za 30,1 posto u odnosu na […]

Pretplatite se