Veliko zanimanje za Sveučilište u Mostaru: Gotovo 50 posto više prijava u odnosu na zadnje tri godine

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Ukupn je gotovo 1900 prijava za studijske programe Sveučilišta na 66 studijskih programa, od čega se najviše odnosi na Filozofski fakultet, više od 300 prijava, a kada je riječ o studijskom programu onda je to više od 200 prijava na Studij medicine na Medicinskom fakultetu SUM-a.

Sveučilište u Mostaru završilo je proces prijava za eUpis za akademsku godinu 2023./2024. čime je pokazalo potpunu zrelost u digitalnoj transformaciji te ostvarilo povećanje broja prijava od gotovo 50 posto u odnosu na prethodne tri godine što je rezultat svakodnevnog podizanja europskih standarda, kvalitete nastavnog procesa, inovacija te domaće i međunarodne vidljivosti i rezultata koji iz toga proizlaze. Osim toga, diplome Sveučilišta u Mostaru su priznate u Europskoj uniji što je budućim studentima važna komponenta. Ukupn je gotovo 1900 prijava za studijske programe Sveučilišta na 66 studijskih programa, od čega se najviše odnosi na Filozofski fakultet, više od 300 prijava, a kada je riječ o studijskom programu onda je to više od 200 prijava na Studij medicine na Medicinskom fakultetu SUM-a.

Interes za određena područja
– Do sada je pet sastavnica uspješno završilo proces online prijava na razredbeni postupak. Prve ljestvice poretka za prijave na Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije objavljene su online čime je ovaj fakultet postao predvodnik u provedbi elektroničkih upisa na Sveučilištu u Mostaru. Ostale sastavnice rezultate i rang liste će objaviti nakon provedenih razredbenih ispita koji su u tijeku ovaj tjedan – kazao je Robert Rozić, član SUMIT-a i voditelj eUpisa.

Prema podacima iz procesa prijave vlada veliko zanimanje studenata za STEM područje u odnosu na društvene i humanističke znanosti, kao i biomedicinske fakultete gdje je za Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija i Farmaceutski ukupno više od 500 prijava. Kada je riječ o društvenim i humanističkim znanostima prednjače Filozofski fakultet i Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti koji ujedno imaju i najveći broj studijskih programa u ponudi na cijelom Sveučilištu. Očekuje se i veliko zanimanje u rujanskom upisnom roku temeljeno na iskustvu ranijih godina.

Vecernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Što se događa s cijenama sladoleda?

Inflacija cijena sladoleda je postala globalni fenomen, na koji potrošači i tvrtke različito reagiraju. Talijani su, na primjer, u prvih pet mjeseci ove godine zabilježili osjetan pad prodaje sladoleda od 20 posto, a njihovi sladoledari i trgovci važu je li to zbog kišovitog proljeća ili zbog 22 posto viših cijena […]

Pretplatite se