U Kupresu se gradi dječji vrtić

admin
0 0
Read Time:47 Second

Kako su istaknto iz Općine Kupres, posljednjih godina povećan je broj zahtjeva za smještaj djece u vrtić i dosadasnji vrtić “Pahuljica” je dotrajao te mu prostori vise nisu uvjetni za daljnju brigu oko djece, a uz to nemaju uvjeta za jasličku dob.

Sukladno tome, ovih dana potpisan je i ugovor između načelnika Općine Kupres Zdravka Mioča i direktora firme Mrvelji d.o.o Stipana Mrvelja o izgradnji dječjeg vrtića na zemljištu koje je darovala firma Dolomit d.o.o u Splitskoj ulici.

Ukupno je za prvu fazu osigurano 413.000 KM bez PDV-a za realizaciju projekta zahvaljujući Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Vladi Federacije i Općini Kupres.

Cilj projekta je zadovoljiti potrebe djece, rane i predškolske dobi, unaprijediti kvalitet predškolskog odgoja i obrazovanja, te povećati prostorne i tehničke kapacitete kroz izgradnju i opremanje dječjeg vrtića.

Kapacitet vrtića je prilagođen za dvije skupine vrtićke dobi i jednu skupinu jasličke dobi odnosno za ukupno 54 djece.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

'Toplinska oluja' prijeti južnoj Evropi

Italija je u nedjelju izdala crvena upozorenja na vruće vrijeme za 16 gradova, a meteorolozi upozoravaju da će temperature u narednim danima dostići rekordne vrijednosti širom južne Europe. Na španjolskom otoku La Parma, u međuvremenu, najmanje 4.000 ljudi moralo je biti evakuirano jer je šumski požar izmakao kontroli, priopćile su […]

Pretplatite se