Foto/ Delegacija Hercegbosanske županije posjetila Varaždinsku županiju, evo detalja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second


Foto: evarazdin.hr

Danas je delegacija Hercegbosanske županije na čelu s predsjednikom Vlade Ivanom Vukadinom posjetila Varaždinsku županiju gdje je sa županom Anđelkom Stričakom, zamjenicom Silvijom Zagorec i suradnicima održan radni sastanak na temu budućeg Sporazuma o suradnji.
Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine odobreno je sklapanje Sporazuma o suradnji između Varaždinske županije i Hercegbosanske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine čime će biti postavljeni temelji uzajamne suradnje u području gospodarstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, kulture, sporta, mladih, te drugih područja u nadležnosti obiju županija.
– Smatram da imamo puno dodirnih točaka i temelja za suradnju – od Domovinskog rata, gdje su 1995. upravo negdje u ovo vrijeme, pripadnici legendarne Varaždinske 7. gardijske brigade oslobađali područje prema bosanskom Grahovu kao preduvjet da se organizira, tj. krene u vojnu redarstvenu operaciju Oluja. Potom, mnogi naši sugrađani Varaždinci su rodom ili porijeklom iz te županije, počevši od Zlatka Dalića, izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, biskupa Bože Radoša kao i Branka Ivankovića. Sporazum o suradnji ćemo potpisati na svečanoj sjednici dan uoči samog Dana Varaždinske županije i uz to ćemo obilježiti 30-tu obljetnicu ponovnog osnutka županije – rekao je župan.

‘Puno dodirnih točaka’
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin zahvalio je županu na organizaciji ovog posjeta te istaknuo kako je ovo njihov prvi službeni radni posjet.
– Komunikacija na razini Hercebosanska županija – Varaždinska županija traje tri mjeseca. Dogovorili potpisivanje Sporazuma o suradnji na Dan Varaždinske županije kada ćemo i službeno postati županije prijatelji. Dodirnih točaka imamo jako puno, znamenitih žitelja Hercebosanske županije koji su tu za stalno ili na privremenom radu, i obrnuto. U vrijeme Domovinskog rata pripadnici 7. gardijske brigade su dali svoj doprinos u pripremi akcije Oluja i oslobađanju Knina, ali i oslobađanju Bosne i Hercegovine te deblokadi Bihaća – rekao je Vukadin.

evarazdin.hr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

VIDEO: Na Stipića livadi obilježena 30. godišnjica stradanja 39 hrvatskih civila i branitelja

Na Stipića livadi iznad Doljana u općini Jablanica u četvrtak je obilježena 30. godišnjica stradanja 39 hrvatskih civila i branitelja. Brojna vojna i civilna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće za sve stradale, nakon čega je služena misa u čast poginulima. Više pogledajte u prilogu:

Pretplatite se