ZZJZ HBŽ: Voda Buškog jezera, Mendeka i Sturbe ispravna za kupanje i rekreaciju

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second


Foto: Facebook/Plaža marinovac

Zavod za javno zdravstvo HBŽ je 31. srpnja obavio analizu uzoraka vode za kupanje i rekreaciju. Obavljeno je epidemiološko izviđanje, uzorkovanje, analiza i interpretacija dobivenih analiziranih uzoraka vode na više lokaliteta Buškog jezera (Marinovac) te rijeci Sturbi i Mandeku (Valu).

– Dobiveni rezultati istraživanih uzoraka vode udovoljavaju standardima koje propisuje Pravilnik o kupalištima i kriterijima za utvrđivanje kvalitete vode za kupanje – dodala je Mamić.

Pitka voda koja je pod ingerencijom javnih komunalnih poduzeća Livna, Tomislavgrada, Kupresa i Drvara, a kojim se opskrbljuje stanovništvo u gradskim i ruralnim sredinama, također je ispravna za piće i vrlo je dobre kvalitete.

Kako je za Fenu kazala direktorica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) Diana Mamić, Zavod redovito kontrolira vodu za piće u spomenutim općinama.

Pod pojmom ispravnosti za piće, podrazumijeva se da voda poslana na analizu mora zadovoljavati fizikalno-kemijske te mikrobiološke kriterije.

– Zavod za javno zdravstvo HBŽ-a konstantno od početka godine na području navedenih općina obavlja laboratorijske analize u kojima se ispituje kvaliteta vode za piće i uporabu prema Pravilniku o vodama. Naša ispitivanja pokazala su da je voda ispravna za piće i vrlo je dobre kvalitete – kazala je Mamić.

Što se tiče općina Bosansko Grahovo i Glamoč, Zavoda za javno zdravstvo HBŽ-a ne kontrolira vodu u njima i nema nikakvih podataka kakvo je stanje u tamošnjim vodovodima.

Mamić je pojasnila da je prije dvije godine zbog neplaćanja usluga Zavod raskinuo ugovor sa spomenutim općinama.

FENA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Preminula sestra Elvira, osnivačica Cenacola

U 86. godini života preminula je sestra Elvira (Majka Elvira), osnivačica zajednice Cenacolo. Kako je potvrđeno iz ove zajednice, sestra Elvira preminula je u četvrtak, 3. kolovoza, u 3:50 sati, okružena svim redovnicama formacijske kuće na brdu između Saluzza i Pagna. Nakon pjevanja Salve Regina, širom je otvorila oči i […]

Pretplatite se