Naša Marija Pavković – Baković dobitnica je 1. nagrade na Međunarodnom književnom natječaju „Marko Martinović Car“ za kratku priču

Domagoj
0 0
Read Time:44 Second

 

 

U Napretkovu domu u Vitezu održana je sinoć, 24. rujna, svečana dodjela književne nagrade za priču „Marko Martinović Car“.

Na Međunarodni natječaj pristiglo je 30 priča, a prvo mjesto osvojila je naša Marija Pavković Baković, književnica, nastavnica i novinarka PROTV-a iz Tomislavgrada za priču “Bijele suze”.

Obrazloženje žirija pročitala je prof. Sanja Babić Đulvat, a za pobjedničku priču istaknula je, priča stiliziranog pristupa temi. “Autorica vlada građom koju vješto i suptilno poetizira neočekivanim efektima, šaljući jasnu antiratnu poruku”.

Drugo mjesto je književnik Dinko Osmančević iz Banja Luke za priču “Anđeli”. Treće mjesto je književnik Adnanin Jašarević iz Zenice za priču „Muzej sutrašnjice”.

Nagrade su uručili predsjednica podružnice HKD ,,Napredak” Vitez Gordana Mišković, dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović i načelnik općine Vitez Boris Marjanović.

U glazbenom dijelu su sudjelovali Napretkov Ženski vokalni sastav i članovi Ritter ethno okrestra.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska se plasirala na final4 UEFA Lige Nacija

Hrvatska je u Beču večeras savladala vrlo dobrog domaćina Austriju rezultatom 3:1 i tako se plasirala na završni turnir Lige nacija koji će se igrati dogodine u lipnju. Za Hrvatsku je sve počelo idealno, u šestoj minuti nakon kombinacije s Nikolom Vlašićem Hrvatsku u vodstvo dovodi kapetan Luka Modrić. Nažalost, […]

Pretplatite se