Mosor: Misa povodom 77. godišnjice smrti “Škripara”

admin
0 0
Read Time:34 Second
Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na brdu Mosoru iznad Širokog Brijega, u nedjelju, 17. rujna 2023. godine s početkom u 11:30 obilježit će se 77. godišnjica smrti Škripara koji su mučki ubijeni 18. rujna 1946. godine za što nitko ni do dana današnjeg nije procesuiran niti osuđen.

Na brdu Mosor iznad Širokog Brijega UDBA je 18. rujna 1946. pobila desetoricu škripara: Marijofil Mandić, Zlatko Ćavar, Jure Zovko, Božo Hrkać, Jakiša Alpeza, Vidak Prskalo, Veselko Rezić, Ivan Jurčić, Ivan Kolobarić i Ivan Katura.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti u nedjelju na Mosor (Gostuša) kako bi dostojno odali počast našim stradalim bojovnicima, priopćeno je iz udruge „Misište Mosor“ iz sela Gostuša.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

ŽZH: Ovo su projekti koji su dobili financijska sredstva iz Hrvatske

Vlada RH je na sjednici održanoj u srpnju donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2023. godinu. Tom prigodom, u ponedjeljak je na Radimlji kod Stoca, u organizaciji Središnjeg državnog […]

Pretplatite se