Ljubuški: Hrvatski branitelj Vilim Karlović svjedočit će o svom životnom putu

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
Tromjesečna manifestacija “Dani sjećanja” započet će svjedočenjem Vilima Karlovića, autora knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” , u petak, 15. rujna u Kulturnom centru Ljubuški.

Manifestacija je to kojom se prisjećamo žrtava grada Vukovara i Škabrnje, kao i svih mjesta stradanja hrvatskoga naroda u Domovinskom ratu.

Vilim Karlović je hrvatski branitelj, sportaš i publicist, sudionik obrane Vukovara te jedan od sedmorice koji su preživjeli Ovčaru.

Rođen je u Zagrebu 27. listopada 1970. S 20 godina, kao dobrovoljac, uključuje se u obranu Domovine ostavivši iza sebe suprugu Vlatku i petomjesečnog sinčića Zvonimira.

Iako je bio vrsni sportaš i seniorski prvak bivše države u “full contactu”, odustao je od svoje ideje da kao kick boxing borac ode van i stvori karijeru. Umjesto toga prijavio se u 1. Gardijsku brigadu Tigrovi, te izrazio želju da s još nekolicinom svojih suboraca ode u Vukovar.

U Vukovar je otišao 30. rujna 1991. godine – kao zadnja borbena skupina koja je stigla u grad. Sudjeluje u borbama na prvoj crti bojišnice na Silosima i Sajmištu, a nakon što je obrana grada postala nemoguća, Vilim i četvorica suboraca dočekuju pad grada u Vukovarskoj bolnici.

Nakon što ga je Gospodin čudesno izbavio u trenucima mučenja, spasio strijeljanja na Ovčari te masakra na Veleprometu odveden je u zatvor u Srijemskoj Mitrovici.

U jednom od zloglasnijih srpskih zatvora za ratne zarobljenike prolazi najgore torture, mučenja i zlostavljanja kojima odolijeva zahvaljujući velikoj duhovnoj i tjelesnoj snazi kao i vojničkoj disciplini. Na slobodu je pušten nakon točno šest mjeseci, razmjenom ratnih zarobljenika.

Ovo je samo jedno u nizu od predavanja u sklopu manifestacije “Dani sjećanja” koja će biti održana tijekom rujna, listopada i studenog u Ljubuškom.

U predavanju koje počinje u 19:00 sati, Karlović će posvjedočiti o svom ratnom i životnom putu, kao i važnosti snage vjere.

Podsjetimo, svoje svjedočanstvo je podijelio sa Širokobriježanima 2019. godine, kada je publika u kinu Borak s velikim zanimanjem slušala predavanje ovog inspirativnog čovjeka.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

OŠ Ivana Mažuranića u Tomislavgradu dobila 6 laptopa od anonimnog darovatelja

Hvala što ste uz nas! Nalazimo se u izazovnom vremenu koje od nas traži korak više. U ovoj školskoj godini OŠ Ivana Mažuranića (s područnim odjelima i područnim školama) krenula je s digitalnim oblikom Dnevnika i Matice što zahtjeva dodatna ulaganja u informatičku opremu škola i područnih odjela. Učenici i […]

Pretplatite se