Dobre vijesti iz Sarajevogasa: Plina ima i bit će ga, a i dalje je najjeftiniji energent

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Član Nadzornog odbora KJKP Sarajevogas Ibrahim Obhođaš naveo je da plina ima i da će ga biti i da je i dalje najjeftiniji ekološki energent na tržištu, te da su građani sigurni.

“Poučeni iskustvom od prošle zime, kada su naši građani bili u neizvjesnosti hoće li ostati bez grijanja u periodima kada je vanjska temperatura zraka bila izuzetno niska, KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo je krenuo u pripreme i dogovore sa partnerima u plinskom sektoru BiH, kao i s nadležnim ministarstvom Vlade KS, tako da smo u Sarajevogasu proveli ljeto intenzivno radeći da ovu sezonu dočekamo što spremnije”, istaknuo je Obhođaš.

Po njegovim riječima, pokrenute su dvije važne aktivnosti, jedna je zakonski osigurati mogućnost nabavke dodatnih količina plina na tržištu, kada sustav bude pod pritiskom povećane potrošnje, ali se razmišljalo i o opciji pravljenja ili iznajmljivanja skladišta plina.

“Vezano za prvu aktivnost, a u dogovoru sa našim vlasnikom Vladom Kantona Sarajevo, dogovorena je mogućnost nabavke dodatnih količina plina na tržištu u slučaju potrebe, ali i povoljnih cijena, s obzirom da su nabavljene i značajne količine alternativnih goriva za potrebe grijanja u Kantonu Sarajevo. Važno je istaknuti da KJKP Sarajevogas i dalje ima višestruko nižu cijenu prirodnog plina od zemalja zapadne Europe”, rekao je Obhođaš.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Nakon skoro tri desetljeća priznati slikar, scenograf, dizajner i glazbenik Ivica Propadalo ponovno izlaže u rodnom Livnu

Sinoć je u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica- Livno otvorena izložba KRISTAL TOTAL ART koja nam otkriva samo jedan vid sveukupnog stvaralaštva Ivice Propadala. I to presjek njegova dizajnerskog rada. Svestrani umjetnik svojim je Livnjacima nakon emotivnog govora začinjenog šarmantnim anegdotama priredio pravu malu glazbenu feštu s Ladom Džajom i […]

Pretplatite se