Objavljen natječaj na temu ”Pobijeni hercegovački franjevci”

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second
Vicepostulatura postupka mučeništva ”Fra Leo Petrović i 65 subraće’ u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg-Bosne, raspisuje natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata” za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Prijaviti se mogu djeca (osnovna škola), mladež (srednja škola) i odrasli (studenti i punoljetni).

Natječaj je objavljen u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata pobili jugokomunisti, priopćeno je iz Vicepostulature.

Radovi (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) trebaju se poslati najkasnije do 15. prosinca na e-adresu: mostar@pobijeni.info ili na poštansku adresu: Vicepostulatura, Ulica kardinala Alojzija Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih “Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca”.

Obavezno je čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te ako dotični ide u školu koju školu i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na ”Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca” koji se održavaju od 4. do 7. veljače 2024. godine.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.

Iz Vicepostulature mole sve osnovne i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Najava Međunarodne znanstveno-stručne konferencije 'PR, Media & Sports Days'

MOSTAR, 20. rujna  – U organizaciji Studija odnosa s javnošću i Studija novinarstva Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 8. do 10. studenoga održat će se 8. međunarodna znanstveno-stručna konferencija “PR, Media & Sports Days University of Mostar” iz područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija. FENA  Foto:PR, Media […]

Pretplatite se