Slikari inspiraciju potražili u Parku prirode Blidinje, na platnima i opožarene padine Čvrsnice

Domagoj
1 0
Read Time:52 Second

Ovih dana u organizaciji Likovne kolonije Brijeg iz Širokog Brijega održana je tradicionalna ekološka likovna kolonija ”Blidinje 2022″.

Dvadesetak slikara iz BiH na svoja platna prenijeli su ljepote Parka prirode Blidinje kao što su planine Čvrsnica i Vran, Blidinjsko jezero, stare kuće slamarice , nekropole stećaka te pašnjaci s ovcama. Na nekim platnima našle su se i opožarene padine Čvrsnice čime su slikari još jednom upozorili na potrebu zaštite i očuvanja ovog prirodnog bisera.

Organizator se pobrinuo da sudionici kolonije imaju prigodu kušati autohtona jela po kojima je ovaj kraj poznat i jedan je od razloga koji privlače mnogobrojne posjetitelje. Tako su se na jelovniku našli pura i uštipci s lučnicom, kiseli kupus , tepsija ispod peke, sir iz mišine…. Jedan dan , u svojoj kući u Varićaku koloniju je ugostila Nevenka Rezo , pjesnikinja čija su nepresušna inspiracija Planina , narodni običaji i djetinjsvo i mladost koje je provela na Blidinju.

Voditelj kolonije Srećko Slišković naglasio je kako će, nakon što slike budu opremljene, uz prigodan program biti organizirana izložba u galeriji u Masnoj Luci.

 

blidinje.net/tc/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

U kinu Borak promocija knjige ”Mistopisi na jugozapadu Širokog Briga”

U sklopu programa ”Kulturne manifestacije na spomeničkoj baštini”, a povodom proslave 150. obljetnice župe sv. Franje u Rasnu, Hrvatsko društvo čuvara baštine organizira bogat kulturno-umjetnički program. Program obilježavanja započet će u srijedu, 28. rujna, kada će biti održana promocija knjige ”Mistopisi na jugozapadu Širokoga Briga”, koja će biti održana u […]

Pretplatite se