U kinu Borak promocija knjige ”Mistopisi na jugozapadu Širokog Briga”

Domagoj
0 0
Read Time:43 Second

U sklopu programa ”Kulturne manifestacije na spomeničkoj baštini”, a povodom proslave 150. obljetnice župe sv. Franje u Rasnu, Hrvatsko društvo čuvara baštine organizira bogat kulturno-umjetnički program.
Program obilježavanja započet će u srijedu, 28. rujna, kada će biti održana promocija knjige ”Mistopisi na jugozapadu Širokoga Briga”, koja će biti održana u kinu “Borak” s početkom u 18:00 sati, navodi se u priopćenju organizatora.

Knjiga ‘Mistopisi na jugozapadu Širokoga Briga’ autora Marinke Šimić i Ivana Dugandžića izašla je u nakladi Hrvatskog društva čuvara baštine i Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

Kao građa za ovu knjigu autorima je poslužio gruntovno/katastarski popis širokobriješkoga područja iz 1891. godine, tj. popis katastarske općine Rasno koja obuhvaća mjesta na jugozapadu Širokoga Brijega: Rasno, Dužice, Privalj i Čerigaj te zaseoke.

Cilj im je bio zapisati, točnije analizirati sve stare nazive kako bi se očuvali za buduća pokoljenja.

Vrisak.info/protv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Hrvatska nezavisna lista poziva na skupove u Livnu i Kupresu

Večras, u dvorani hotela Novitas u Livnu održat će se skup Hrvatske nezavisne liste s početkom u 19 sati, a sutra od 18 sati u Hrvatskom domu kulture na Kupresu. HNL ovim putem poziva građane da se odazovu na skup te da su svi dobrodošli, navodi se na službenim stranicama […]

Pretplatite se