Bivšem direktoru Bosnalijeka 12 godina zatvora

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second
Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je na 12 godina zatvora osudio Edina Arslanagića, bivšeg direktora najveće farmaceutske tvrtke u BiH Bosnalijek, nakon što ga je proglasio krivim za organizirani kriminal, pranje novca, poreznu utaju, krivotvorenje službenih isprava i sklapanje štetnih ugovora.

Uz Arslanagića nepravomoćno su proglašene krivima još tri osobe koje su s njim činile organiziranu kriminalnu skupinu uključenu u ove nezakonitosti. Šefik Handžić osuđen je na 10 godina zatvora, kao i Hasan Šepo, a Jasmin Šepo dobio je sedam godina zatvora.

Optužnica ih je teretila da su, sklapanjem sumnjivih ugovora između Bosnalijeka i još dvije tvrtke, u razdoblju od 2005. do 2012. utajili više od 23 milijuna KM.

Presudom, na koju je dopuštena žalba Vrhovnom sudu Federacije BiH, osuđenima je, uz zatvorske kazne, izrečena i mjera oduzimanja nepokretnosti te novca, dionica vrijednih oko 20 milijuna maraka.

Zbog počinjenja sličnih kaznenih djela, odnosno sklapanja štetnih ugovora i pranja novca u iznosu od oko 10 milijuna maraka, optužnica je ranije ove godine podignuta i protiv Arslanagićeva nasljednika na mjestu direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića, kao i protiv još 10 osoba koje su s njim u tome surađivale.

Bosnalijek slovi za jednu od najprofitabilnijih privatnih tvrtki u BiH, a u 2022. imala je prihod od 222 milijuna KM, prenijela je Hina.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Smijenjena uprava BH Telecoma, novi generalni direktor je Amel Kovačević

Na današnjoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donosena je odluka o smjeni uprave javnog poduzeća BH Telecom. Stara uprava koju je predvodio Sedin Kahriman na današnjoj sjednici Vlade FBiH je smijenjena, a na istoj sjednici je imenovana nova uprava. Za novog generalnog direktora imenovan je Amel Kovačević, koji […]

Pretplatite se