Livaković s Fenerbahčem preuzeo vrh turske ljestvice. Rebić se ne miče s klupe

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

U subotu je Galatasaray na gostovanju pobijedio Istanbul Basaksehir sa 2-1, a Trabzonspor, kojeg vodi Nenada Bjelice u ponedjeljak gostuje kod Hatayspora

Nakon što je u subotu slavio Galatasaray, u nedjelju su pobjede u susretima 6. kola turskog prvenstva ostvarili i Fenerbahče, te Bešiktaš. Fenerbahče je na gostovanju pobijedio Alanyaspor sa 1-0, a gol odluke zabio je Irfan Can Kahveci u 43. minuti. Za Fener je branio Domagoj Livaković koji nije imao previše posla. Najbliže golu domaćin je bio u 40. minuti kada je pucao Richard, ali je Livaković odlično reagirao.

Bešiktaš je pobijedio Kayserispor sa 2-1, a sva tri gola pala su u drugom dijelu. Gosti su poveli u 47. minuti golom Carlosa Manea, no Bešiktaš je uspio okrenuti rezultat. Vincent Aboubakar je izjednačio u 56. minuti, a pobjedu domaćinu donio je Alexander Oxlade-Chamberlain u 62. minuti.

Hrvatski napadač Ante Rebić nije nastupio za Bešiktaš. U nedjelju je odigran i susret između Ankaragucua i Konyaspora, a završio je 1-1. Domaćin je poveo u trećoj minuti golom Rijada Bajića, a izjednačio je Ahmed Oguz u 28. minuti. Robert Murić i Niko Rak nisu nastupili za goste.

U subotu je Galatasaray na gostovanju pobijedio Istanbul Basaksehir sa 2-1, a Trabzonspor, kojeg vodi Nenada Bjelice u ponedjeljak gostuje kod Hatayspora. Fenerbahče je petom pobjedom u nizu preuzeo vrh ljestvice sa 15 bodova, Galatasaray je drugi sa 13 bodova, dok Rizespor na trećoj poziciji ima 11 bodova. Slijede Bešiktaš sa 10 i Trabzonspor s devet bodova.

Večernji.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Kako se najjeftinije grijati ove zime?

Aktivisti “Eko akcije” izračunali su kako da se na najjeftiniji način građani griju tijekom ove zime. Oni su objavili informacije do kojih su došli praćenjem i izračunom koliko će koštati grijanje ove zime. Nakon dodatnog poskupljenja ogrjevnog drveta, za domaćinstva koja imaju loše peći, a takvih je najviše, grijanje na […]

Pretplatite se