Dinamo u problemima pred derbi s Hajdukom

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
U nedjelju, 1. listopada na Poljudu, u desetom kolu HNL-a veliki derbi igrat će Hajduk i Dinamo.

Hajduk derbi dočekuje na prvom mjestu, a Dinamo (koji ima susret manje) je treći sa svega dva boda manje. Pobjednik derbija kolo će završiti na prvom mjestu, a možda više od samih bodova trijumf u nedjelju psihološki bi podigao ekipu koja bi uzela sva tri boda.

Splićani nekih većih problema s ozljedama nemaju i za očekivati je da će Ivan Leko u nedjelju izaći s najjačim snagama koje ima, dok s druge strane Sergej Jakirović, kako stvari stoje, na Poljudu neće moći početi susret onako kako bi želio. Naime, gotovo je sigurno da za Plave neće moći igrati prva opcija na desnom beku, Stefan Ristovski.

Njegov izostanak za Dinamo je težak iz više razloga. Jedan je njegova svestranost. Makedonski reprezentativac je ove sezone podjednako dobro igrao i na svojoj tradicionalnoj poziciji desnog beka i na stoperu, piše Index.hr.

Drugi i još važniji razlog je taj što se baš Ristovski pokazao najboljim Dinamovim lijekom za Marka Livaju. U derbiju na Poljudu prošle sezone (0:0) kojim je Dinamo osigurao naslov prvaka, Igor Bišćan je došao na ideju da Ristovski zaigra flastera na Livaji.

Funkcioniralo je odlično i najbolji igrač Hajduka je bio daleko od svoje zone komfora. Na istu formulu Bišćan se odlučio i u prvom ovosezonskom ligaškom derbiju. Doduše, Hajduk je tad slavio, ali je Ristovski svoj posao odradio jako dobro.

S obzirom na sastav utakmice u Kupu u kojem je odmarao prvotimce, očekuje se da će se Jakirović ponovno odlučiti za stoperski par Boško Šutalo – Perić, dok bi na desnom beku trebao zaigrati Sadegh Moharrami. Upitan je i Dario Špikić, a najveći kandidat za start na desnom krilu je Mahir Emreli.

www.jabuka.tv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Opća bolnica - Nakon pet godina u kolicima, pacijent napravio prve korake

Pacijent u Općoj bolnici u Sarajevu, nakon pet godina u kolicima je napravio prve korake uz pomoć ReWalk eksoskeletalnog sustava i asistenciju fizioterapeuta, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove. Posebne emocije  vladale su  u završnici ovotjedne  edukacije upriličene  za osoblje  Odjeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koju su održali u […]

Pretplatite se