Još jedan snažan zemljotres potresao Afganistan

admin
0 0
Read Time:45 Second

KABUL, 11. listopada – Još jedan snažan zemljotres potresao je dio zapadnog Afganistana u srijedu ujutro nakon što je u ranijem potresu poginulo više od 2.000 ljudi i sravnjena cijela sela, javlja AP.

Posljednji zemljotres magnitude 6,3 bio je oko 28 kilometara od Herata, glavnog grada pokrajine Herat, i 10 kilometara duboko, prema Geološkom zavodu SAD-a.

Epicentar subotnjeg potresa bio je oko 40 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada provincije, a nekoliko naknadnih potresa su bili jaki, uključujući još jedan od 6,3 u subotu.

Talibanski zvaničnici rekli su da je više od 2.000 poginulo širom Herata nakon ranijih potresa. Kasnije su rekli da su u potresima poginule i povrijeđene hiljade ljudi, ali nisu dali prikaz žrtava.

Informacije o šteti od posljednjeg potresa nisu bile odmah dostupne. Ali malo je toga ostalo od sela u prašnjavim brdima u regionu osim ruševina i sahrana.

FENA Foto: Pixsell

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Next Post

Ni sljedeće godine neće se plaćati 7 eura za ulazak u EU

Europska unija ponovno je odgodila datum pokretanja Europskog sustava za informacije i autorizaciju putovanja “European Travel Information and Authorisation System” (ETIAS), potvrdili su izvori iz EU. Dok je do sada Europska unija stalno tvrdila da će ETIAS postati operativan do sredine 2024. godine, dužnosnik EU-a potvrdio je za portal schengenvisainfo.com […]

Pretplatite se